Снимки и подробни характеристики на Nokia Lumia 625

Снимки и подробни характеристики на Nokia Lumia 625
Часове преди представянето на нещо, което Nokia определя като "голямо", в интернет се появиха официални снимки и подробни технически характеристики на Lumia 625 - очакваната звезда в днешното събитие. От@evleaks идват снимки, които показват смартфона в 5 различни цвята - оранжево, зелено, жълто, черно и бяло. Междувременно от финландското издание Puhelinvertailu се появи и списък с техническите характеристики на телефона, който потвърждава вече известното за него.

Lumia 625 ще е с 4,7" дисплей с резолюция WVGA и ще предложи двуядрен процесор Snapdragon S4 с честота 1.2GHz, 512MB RAM, 5MP (записва 1080р видео) и VGA камери, 8GB вградена памет, microSD слот и батерия с капацитет 2000mAh. Екранът на телефона ще може да се използва и с ръкавици, а освен това е най-големият досега в телефон на Nokia. Добавени са и LTE възможности. Според документа устройството ще е с двуцветен корпус, подобно на Lumia 620, а размерите му са 133,25 х 72,25 х 9,15 мм при тегло 159 г.

http://www.puhelinvertailu.com/uutiset.cfm/2013/07/22/puhelinvertailu_paljastaa_tassa_on_nokian_huominen_suuri_julkistus
https://twitter.com/evleaks

 • [Quote]Аз мисля, че цената му, ще е около 800лв, защото Нокиа винаги са подържали високи цени. Мое мнение.[/Quote] Пак ще дам за пример Lumia 520 за 300 лева .... така и не намерих алтернатира за тези пари от Sony, Samsung, HTC и т.н. Иначе наистина някои модели излезнаха на ненормално висока цена, като например Lumia 920 :X Колкото до този конкретно, обявената цена преди такси и данъци е 220 евро, не знам на каква цена ще пристигне у нас ... [Quote]Ако аз трябваше сега да си купувам телефон и трябваше да избирам, веднага си взимам една С3-ка - отличен екран 1280х720 на 4,8, мощен четериядрен процесор и най - важното актуална ОС. С3 е вече нов за около 670лв![/Quote] Напълно съм съгласен, даже мислех да го дам за пример, в подкрепа на твърдението, че телефони от класа на Galaxy Express и Lumia 625 нямат смисъл.... Galaxy S III за тези пари удря в земята всичко, а дори и да си заклет фен на Nokia, то цената на Lumia 920 падна на 690 лева ... за какво ти е да даваш 500-600 лева за Lumia 625, като за малко повече ще вземеш топ модела на марката ( ОК, миналогодишния, но пак ще е в пъти по-добър от 625)
  SwollenMembers
 • Аз мисля, че цената му, ще е около 800лв, защото Нокиа винаги са подържали високи цени. Мое мнение. Ако аз трябваше сега да си купувам телефон и трябваше да избирам, веднага си взимам една С3-ка - отличен екран 1280х720 на 4,8, мощен четериядрен процесор и най - важното актуална ОС. С3 е вече нов за около 670лв! Казвам го не, защото съм фен на Самсунг а, защото си давам парите и искам да получа възможно повече неща за тях. А това дали окото различава или не пикселите не е от никакво значение, всичко е пиар, както и колко ядра ти е процесора и т.н.т. Ти си даваш парите, ти искаш най- доброто за тях!
  Ванката
 • [Quote]Всичко, което написа безспорно е така и си прав.(yes) Друго исках да кажа, но както и да е.:)[/Quote] Ако говорим за цената и това какво дават за нея .... ако е около 500-600 лева, то попада в класа на Galaxy Express, който предлага абсолютно същия чипсет и резоклюция ... Като цяло и за мен този сегмент не е привлекателен, но сигурно има пазар за него.
  SwollenMembers
 • Всичко, което написа безспорно е така и си прав.(yes) Друго исках да кажа, но както и да е.:)
  Ванката
 • Ванка, те пискелите или бият на око или не ... няма значение стари, нови модели. Окото ти или ще разграничава ясно пикселите или не. Затова си има граници, максимума на човешкото око е около 300 PPI, затова и от Apple си нарекоха екрана ретина. Всичко над 300 PPI можеш да го различиш само с някаква лупа. Да не говорим, че 300 PPI е абсолютен максимум, който е достижим при идеални условия с хора, които притежават отлично зрение. Забога ... това е просто телефон, който го ползваш в движение и често на директна слънчева светлина - кога ще ги различиш тези 300 ppi, дали са 200 или 150 .... ГЛУПОСТИ .... От друга страна, човек се взира много повече в монитора на компютъра си, както казах един FULL HD екран с нормален размер от 23 инча разполага със скормните 100 PPI (дори по-малко). Мониторът обикновено ти седи на бюрото и нямаш отблясъци, гледаш го много по-продължително време и т.н. - да ти е направило впечатление, че виждаш пиксели, докато работиш на FULL HD монитор ???? Хората се подвеждат от тези числа, всъщност има по-важни фактори като качеството на матрицата и подсветката - там все още има много място за развитие, както при настолните така и при мобилните екрани. Тези стойности за PPI имат смисъл, има си долна и горна граница на приемливото, но тя отдавна е задмината с телефони, които предлагат 400 PPI и нагоре :X Истината е, че за мобилен телефон 200-250 PPI са напълно достатъчни.
  SwollenMembers
 • [Quote]Galaxy S II - 217 PPI, iPhone 3GS - 165 PPI[/Quote] Ти ми даваш пример с модели на по две и повече години, които за тогава са били актуални! Не може в този момент да предлагат модели с резолюция от преди години, и същевременно да искат пари, като за актуален смартфон. Да не говорим, че са и с тъпия уиндоус.:D п.с. Ето ти телефон от 2011 г с такава резолюция на същия екран!
  Ванката
 • [Quote]4.7 инча на WVGA (800Х480 ) - е на тоя екран спокойно ше си броиш пикселите[/Quote] Lumia 625 - 199 PPI, Galaxy S II - 217 PPI, iPhone 3GS - 165 PPI - не помня да съм броял пикселите не тези устройства ... 23\'\' Full HD монитор - 98 PPI. Това че в момента модата е да се правят екрани на мобилни устройства с над 300 PPI, което няма никакъв смисъл, освен че товари двойно повече графиката и хаби батерия, не означава че на екраните с по-ниска резолюция ще им броиш спокойно пикселите :D
  SwollenMembers
 • Ахахахахахахахахааххахаах....:D Много си щедър, по - добре един двуредов едрозърнест дисплей..:D Поредния ненужен телефон в портфолиото на Нокиа!;) Толкова ли е трудно да сложат \"големия\" екран от цели 4,7 инча на флагмана си 1020 с една резолюция от 1280х720?:D
  Ванката
 • нее според мен трябваше да му сложат 240 x 320 (woo)
  mchalakov
 • Що на Galaxy Mega 5.8 540 x 960, да не би да е по-различно, защо си мислите, че всички хора четат пиксели?! Има хора които предпочитат по-евтин телефон с по-голям дисплей!
  Вито
 • 4.7 инча на WVGA (800Х480 ) - е на тоя екран спокойно ше си броиш пикселите
  Bullstar