Снимки показват прототип на конзолата Xbox Series X

Microsoft вече разкри как ще изглежда и как ще се казва следващата игрова конзола на компанията, а освен това сподели и някои детайли за нейния хардуер. Все още обаче има много неизвестни неща за нея, но благодарение на две снимки на прототип можем да разберем с какви портове ще разполага.

Кадрите се появиха преди дни във форума на NeoGAF, а достоверността им беше потвърдена от Брад Самс от сайта Thurrott.com, който по традиция има добри източници в Microsoft. Снимките показват, че в долната част на задния панел са разположени оптичен аудио изход, два USB A порта, Ethernet, един HDMI интерфейс и порт за захранване.

Виждаме още множество отвори за охлаждане и голям продълговат отвор, който според информацията се ползва за диагностициране и най-вероятно няма да присъства във финалния дизайн на конзолата, но все пак конфигурацията на интерфейсите може да се промени. В горната част на гърба има овален отвор, който може би е за сваляне на панела.

В снимките ясно се вижда баркод и серийния номер на устройството, което означава, че Microsoft лесно може да проследи откъде е станало изтичането на информацията и да вземе необходимите мерки. В подкрепа на достоверността на снимките е и това, че потребител успя да асоциира прототипа със своя акаунт в Microsoft.

Източник: NeoGAF, Thurrott