Google Pixel вече мери пулса само с камерата

Google Pixel вече мери пулса само с камерата

Новите функции на Google Fit, които Google обяви миналия месец, вече са достъпни за потребителите, които използват смартфони Pixel. С тях потребителите могат да измерват пулса и честотата на дишане, като използват само камерите на устройствата си. За измерването на пулса трябва да поставите пръста си на задната камера и да натиснете леко. Така телефонът може да измери пулса в пръста.

Измерването на честотата на дишане става като поставите телефона си на стабилна повърхност и позиционирате главата и гърдите си в рамката, която се показва на екрана. Така Google Fit ще може да измери малките движения в гърдите, чрез които да изчисли честотата на дишане.

За по-точни измервания Google препоръчва да използвате функциите няколко минути след като сте били активни. При измерването на честотата на дишане Google препоръчва да махнете всякакви маски, шапки и слушалки, които могат да покриват главата.

Google уточнява, че видеата, които използва за измерванията, не се качват в техните сървъри, нито се запазват в устройството. Изчисленията се случват в реално време. Въпреки че функцията е достъпна само за телефони Pixel, вероятно е скоро да се появи и за Android смартфони на други потребители.

Вземи Google Pixel 4a, 128GB + 6GB RAM от Citytel на промо цена. Безплатна доставка до София, възможност за изплащане.

  • Имам Пиксел 4 и от вчера се опитвам, но нямам такива функции в Goigle Fit. Самата програма май не се е ъпдейтнала, макар че дава че е последна версия.
    propov