Sony Mobile ще напусне Турция, Близкия изток и Африка, твърди слух

От известно време Sony се отказа да разширява пазарния дял на мобилното си подразделение и се фокусира върху това да го запази печелившо, което беше свързано с излизане от определени пазари и ограничаване на продуктовото портфолио. Компанията може да продължи да свива дейността си в мобилния сектор, става ясно от информация на Ивън Блас (@evleaks) в Twitter.

Според него Sony Mobile ще прекрати дейността си и ще затвори офисите си в Близкия изток, Турция и Африка и това ще стане до октомври тази година. Новината едва ли е изненадваща предвид състоянието на мобилния бизнес на японците, но телефоните им имат вярна група от фенове, които никак няма да харесат подобно развитие.

Ново

Компанията почти потвърди това в изявление за Android Authority. В него Sony посочва, че като част от продължаващите мерки за генериране на печалба следи внимателно ситуацията на пазара и перспективите пред бизнеса си в Близкия изток, Африка и Турция.

  • То защото във високия клас всичко е цветя и рози при не-китайските пръчки, начело с флагманите на американската и корейската ябълка... :D:D:D
    PoceH_BS
  • Правилно. Няма какво да си снижава качеството и се забатачва в най-ниския ценови сегмент - на него отлично пу пасват китайските пръчки.
    kpo