Apple си е осигурила втори доставчик на OLED панели за iPhone

Информация на Bloomberg разкрива, че скоро Apple ще си осигури втори доставчик на OLED панели за iPhone, което е ключова стъпка в плана на компанията да намали себестойността на устройствата и зависимостта си от Samsung. Вторият доставчик на такива компоненти ще бъде LG Display, която в началото ще осигури 2-4 милиона броя, което е малко на фона на продажбите на Apple, но постепенно компанията ще увеличи капацитета си. Това може да помогне на Apple да договори по-ниска цена на панелите, които получава от Samsung.

Именно заради високата им стойност цената на iPhone X започна от 1000 долара, което се отрази и на продажбите на телефона. Ако нещата потръгнат, догодина Apple ще купи по-сериозни количества, което ще помогне на корейската компания, търсеща нови източници на приходи. Първият OLED дисплей от LG за Apple ще се ползва в един от очакваните по-късно през годината три нови модела iPhone. Изданието пише, че LG иска да поеме всички доставки за него, но не е ясно дали ще успее да се справи с това.

Източник: Bloomberg

 • Ноч-а даже не е тяхна идея, Essential PH1 бяха първи и беше на пазара преди айфоня Х даже да бъдя обявен, така че дори не може да се каже че са го взле от ейпъл. :D
  RazzleDazzle
 • Не забравяйте!! Печалбата в мобилната индустрия по точно 50% идва от точно този модел айфон Х
  apolon25
 • Нищо не казваш за кражбите на Епъл : махнаха жака, безжично и бързо зареждане, 2 камери, водоустойчивост, стерео-говорители, супер амолед дисплей. Или си мислиш, че с една гнусна идея като ноч-а, която 100% няма да я бъде в следващите смартфони, положението се изравнява (woo)
  Legolaself01
 • Да “балъците” правят телефони, а “тарикатите” копират !
  ilchev_n
 • Докато има балъци, ще има тарикати.
  dxv_pro
 • Аз пък си мисля за "качествените" OLED дисплеи на LG.
  iavorski
 • Да бе да, тия нещо се гъбаркат с нас :D Точно заради дисплея който е $100 цената на 10-ката стана $1,000. Айде стига, не ручаме доматете с колците. $100 струва дисплея. $150 останалия хардуер $50 iOS И другите $700 чиста печалба ли са, айде да плащат $100-200 данъци и такси, айде останаха $500 чиста печалба. Ееееб@си наглите американци, да свалят тяхната печалба за да се продава айфона, а не да ни разправят, че заради дисплея те не можаха да се нагушат с по $500 и повече на бройка. Като не произвеждат компоненти ще си свалят тяхната печалба от $500 на $200 примерно, и ще пуснат 10-ката за $700. Ама лаком г*з кръв с*ре.
  bgxmen