Sony може да представи слушалките WH-1000XM4 на 6 август

За слушалките Sony WH-1000XM4 пишем още от март, но изглежда, че официалната им премиера ще е съвсем скоро. Японската компания обяви специално събитие на 6 август и по всичко личи, че то ще е посветено на новите шумопотискащи слушалки. Поканата включва хаштаг #ListenwithSony, което подсказва, че събитието ще е посветено на аудио продуктите на компанията.

От изтеклата досега информация знаем, че новото устройство ще има дизайн като на WH-1000XM3, но ще включва различни подобрения, които би трябвало да осигурят още по-добър звук. Знаем, че слушалките ще ползват Bluetooth 5.0 и ще поддържат едновременна връзка с две устройства, а при входящ разговор слушалките автоматично ще се свържат с устройството, което звъни.

Слушалките ще разполагат и с батерия за 30 часа работа и опция за бързо зареждане. За качеството на звука при разговор ще се грижи технологията Precise Voice Pickup, която ще ползва 5 микрофона със система за усъвършенствана обработка на звука. При слушане на музика се включва системата DSEE Extreme (Digital Sound Enhancement Engine), която подобрява компресираната музика в реално време.

Според информацията тя ще ползва Edge-AI технология, която е разработена със Sony Music Entertainment, за да разпознае динамично музикални инструменти, жанрове и отделните елементи на всяка песен (например вокали, преходи и т.н.) и да възстанови високите тонове, които са загубени при компресирането.