Sony показа безжичните слушалки Xperia Ear Duo

Sony показа безжичните слушалки Xperia Ear Duo

На мобилния конгрес в Барселона Sony показаха не само новите си смартфони Xperia XZ2 и Xperia XZ2 Compact, но и безжичните слушалки Xperia Ear Duo, които ще се появят на пазара през следващите седмици. Според вицепрезидента на компанията за "умни бизнес продукти" – Хироши Ито, те осигуряват двойно преживяване за слуха, като комбинират слушането на музика и получаването на нотификации със звуците на заобикалящата ви среда.

За целта се използва разработка от програмата на Sony Future Lab, която позволява да се препредават и звуците, които са генерирани от външната среда и те да се сливат със слушаната музика. Силата на звука се променя динамично в зависимост от това къде се намирате и от нивото на околния шум, като за целта се използва технологията Clear Phase, която освен това елиминира разсейващи звуци.

Устройството предлага и функцията Daily Assist 2, така че да получавате напомняния за важни събития през деня. Xperia Ear Duo също така могат да бъдат управлявани с движения на главата, като по този начин чрез кимане можете да приемате или отхвърляте обаждания или да смените песента. Силата на звука пък може да се регулира чрез обикновено почукване върху устройството.

Слушалките поддържат и най-популярните гласови асистенти и с тяхна помощ ще можете да си общувате с Google Assistant и Siri. Те са изработени от неръждаема стомана и имат IPX2 водоустойчивост срещу намокряне. Според официалната информация вградената батерия осигурява четири часа слушане на музика, а приложеният калъф е с вградено зарядно, което за седем минути зареждане осигурява един час слушане на музика.