Sony Xperia XZ2 Compact ще е най-мощният мини модел на пазара

Sony Xperia XZ2 Compact ще е най-мощният мини модел на пазара

На пресконференцията по време на мобилния конгрес в Барселона Sony представиха на публиката и Xperia XZ2 Compact, който ще се появи в продажба през следващия месец заедно със своя по-голям събрат Xperia XZ2. Новото "мини" на Sony е оборудвано с флагманския процесор Snapdragon 845, а 5-инчовият дисплей осигурява компактен размер. В случая японците са заложили на FHD+ резолюция и съотношение 18:9. Компактното издание също предлага S Force стерео високоговорители, но без допълнителната система Dynamic Vibration System.

Защо 5G мрежата на А1 стана 5G ULTRA

Защо 5G мрежата на А1 стана 5G ULTRA

Камерата също е обновена и поддържа повечето екстри на големия брат, включително запис на 4K HDR видео и super slow motion видео с резолюция Full HD. Налична е и IP65/IP68 сертификация, а задният панел е изработен от устойчив на надрасквания поликарбонат. Сред останалите спефицикации на XZ2 Compact са 4GB оперативна памет, 64 GB памет за приложения, батерия с капацитет 2870 mAh и Android 8.0 Oreo. Смартфонът няма жак за слушалки, но в комплекта ще бъде включен адаптер, който ще позволи едновременно зареждане и ползване на слушалки. Устройството ще е налично в бяло, черно, зелено и розово. В България го очакваме на 6 април на цена около 1200 лева.

Източник: Sony

 • Компактния телефон има компактни физически размери, а не задължително малък екран. Нека публикуват размерите на сонито, да не се окаже голямо колкото айфон х. Тенденцията за нарастване на екраните е от поне 15 години. Почнахме от 2 инча, минахме през 2,5 3,0 3,3 3,5 4,0 4,2 4,5 4,7 5,0 5,5 5,7 5,9 6,0. При всички промени на стандартния размер имаше оплаквания, как предходния бил максимален за някой колеги и те никога не биха си взели новия телевизор. Китайците движат размера нагоре и не се оплакват въпреки средния си пръст от 1,50 .
  A4i
 • Зависи с какво сравняваш, защото от друга страна S9 с 5,8" дисплей е с 3000mAh батерия. Имай предвид, че XZ2 ще кара 2-3 пъти повече с един задяд спрямо Lumia 930. А като гледам тези 12мм идват до голяма степен от заобляне на задния панел.
  board
 • [Quote]Всяка година 99% от телефоните, които излизат, са ултра тънки и масово хората искат по-дебел телефон, но да е и с по-голяма батерия.[/Quote] Батерия с капацитет 2870mAh в никакъв случай не ми изглежда/звучи голяма като за 5" телефон особено за днешно време. Размерите са горе долу сходни с тези на старата почти 4 годишна 5" Lumia 930, която има 2420mAh. За 4 години разлика, увеличение на батерията само с 450mAh ми звучи прекалено малко, като се има на предвид, че има телефони с малко по-големи размери и батерии по 10000+ mAh. В случая, дебелината от 12мм.+ на това компактно Сони изобщо не е оправдана с тази малка батерийка. Ако измерим обиколката на 2-та телефона с метър, Lumia-та най-вероятно ще има по-малка обиколка от Сонито, и вертикално, и хоризонтално. Но, ако Сонито беше с батерия 3200-3400mAh, то тогава със сигурност нямаше да имам нищо против 12-те мм. дебелина.
  Wallker
 • Да, до известна степен за мен съм си дефинирал, кое е удобно за ползване с една ръка. В общи линии, колкото по-тесен е телефона, толкова по-удобно се захваща и по-далеч може да достигне палеца ти. А като площ един 5 инчов дисплей 2:1 е по-малък от 5 инчов 16:9. За това смятам, че телефончето си се класира за сравнително компактния клас. Но независимо дали сте съгласни или не, на пазара няма друг телефон с подобен хардуер и възможности, и по-малки размери. Колкото до дебелината на телефоните, нямам нищо против някой милиметър отгоре, в замяна на по-голяма батерия и по-добра камера. В момента ползвам S8 с 5,8" дисплей и е относително ползваем с една ръка. Нали, за да дръпна щората, трябва леко да сменя захвата. Но вече при 5 инча дисплей смятам, че ползването с една ръка ще е комфортно. Като се появи, бих отишъл да го пробвам.
  board
 • @board, разбирам, че ти отдална си дефинирал за себе си какво разбираш под "компактен" телефон и държиш предимно на общите размери и съотношението им към екрана. Забелязал съм, че това е по-скоро изключение в общото разбиране. Който си търси нещо наистина компактно, гледа да е модел, който спокойно можеш да изпозлваш с една ръка. 5 инча наистина идват малко в повече за някои, нормално е. Когато човек изкара телефона от джоба си, той изпозлва това, което е на екрана. Отдавна почти няма телефони, чийто външни размери да не съвпадат що-годе с тези на дисплея. Ще ти го кажа по друг начин: в много ситуации виждам, че ако целият ми телефон беше покрит от дисплей, ще трябва да правя "гимнастики", докато го изкарам от джоба и достигна до лентата за нотификации. Разбира се, когато съм седнал удобно на дивана вкъщи не е така, но аз обсъждам предимно ситуации навън. Друг е въпросът, че при iOS все по-рядко посягам натам, но това няма общо с темата. П.С. А за това колко е дебел не знам какво не ви харесва. Всяка година 99% от телефоните, които излизат, са ултра тънки и масово хората искат по-дебел телефон, но да е и с по-голяма батерия. Не виждам нищо лошо в модел, който така и така гледа да се отдели от една главна тенденция (за огромните размери) да търси и още нещо, с което да изпъкне.
  muamamu1
 • Когато широчината и височината не са по 10 и 20см, сиреч като 90% от плочките на пазара, дебелината не прави такова впечатление. Даже е предпоставка за по-добра камера, по-голяма батерия и по-добри говорители.
  dxv_pro
 • Как няма да те изненадат 12-те мм.. Та това си е дебело като тухла. :D
  Wallker
 • Защо обвързвате размера на дисплея с размера на телефона? Ако в същия корпус бяха сложили 4,5 инча дисплей, щеше да е компактен телефон, ама понеже е 5 инча, вече не е, така ли? При всяко положение това е най-компактния телефон с мощен хардуер, въпреки че тези 12мм дебелина ме изненадаха малко.
  board
 • И все пак размера на целия телефон е по-компактен от размера на някой от вече "остарелите" 16:9 пак 5 инчови дисплеи ;)
  zlatistiq
 • 5 инча не е компактен телефон в никакъв случай! Води си се точно в парамерите на стандартните телефони. От 4 до 4.5 инча е вече компактен, който можеш да ползваш спокойно с една ръка. ;)
  foxfury
 • При наличие на програми като PC radio, които имат станции от цял свят, много от тях дори работещи на ограничен на 64 нет, наистина не е голяма болка липсата на фм радио. За слушалките може да се купи от $9 Bluetooth receiver. И въпреки това - предпочитам да имам избор.
  tzincbg
 • FM радиото е история, не само за Сони ;) Жакът също е пътник ;)
  Боби13
 • А ти с размери от 135мм x 65мм къде би го сортирал, при фаблетите ли?
  feuer34
 • Чудя се какво му е "компактното" на телефон с 5 инчов екран. Китайците с малките ръчички усърдно се опитват да наложат 5.5 инчовия размер за нормален. :D(blush):(:)
  vasilissv