Sony представи първите ултрабук лаптопи от серията VAIO

Sony представи първите ултрабук лаптопи от серията VAIO
Досега Sony беше един от малкото производители на лаптопи, който нямаше в портфолиото си устройства от т.нар. клас ултрабук. Положението вече се промени, тъй като японската компания представи първите си два такива модела - VAIO T11 и T13. Както подсказва името, устройствата разполагат с 11.6" и 13.3" екрани с резолюция 1366 x 768 пиксела, а освен тях предлагат корпуси от алуминиева и магнезиева сплав и опция за използване на SSD носител на данни. В последния случай компанията обещава до 9 часа на автономност с едно зареждане на батерията. Лаптопите осигуряват VGA, HDMI и Ethernet портове, а освен тях откриваме слот за флаш памет и комбинация от USB 3.0 и USB 2.0 портове.

По отношение на процесорите ни очакват чипове от второто поколение на серията Intel Sandy Bridge, стартиращи с модела Core i3-2367M с интегрирана графика Intel HD 3000. Добавени са още 4GB RAM памет, а за съхранение на данни може да се използва твърд диск, хибриден твърд диск или SSD. Sony са поработили допълнително върху енергопотреблението и компанията твърди, че лаптопите могат да запазят заряд в батериите си в продължение на 90 дни в стендбай режим. VAIO T13 е с размери 226 x 17,8 x 323 мм при тегло от 1,6 кг. Продажбите и на двата модела започват през този месец.

http://presscentre.sony.eu/content/detail.aspx?ReleaseID=7587&NewsAreaId=2

 • Забравяш за множеството изходи. Когато имам нужда о тмного място (а все по-често се налага, имайки предвид работата ми) го връзвам с монитора ми (21') или TV (42'). Така имаш малък и удобен лаптоп под ръка, когато ти потрябва, но и мощна машина, когато искаш да разпускаш. Едно време много исках М11Х, но така се получи, че просто му мина времето преди да се реша да го купя.
  keyone
 • Гейминг лаптоп под 15,4", под 13,3"...? Странно животно ще да е това. Ето тук вече идва територията на таблетите. Като ще е толкова малко, поне да е максимално удобно и компактно. Аз съм със 17" и не мога да си представя да намалявам дисплея при тази разделителна способност и игри, които може да подкара. Обаче пък това гази наред: http://www.geek.com/articles/games/origins-eon17-x3d-laptop-includes-two-geforce-580m-gpus-20120222/
  Sage
 • Според мен , машините не струват.Вскоро време ще разопаковам новото ми чедо , Origin EON11-S.Силно вярвам че ще ми е по-полезен от дизайнерския серсем Vaio.
  walkmen
 • [Quote]Sony са поработили допълнително върху енергопотреблението и компанията твърди, че [B]лаптопите[/B] могат да запазят заряд в батериите си в продължение на 90 дни. [/Quote] Предполагам е трябвало да пише, че [B]ултрабуците[/B] могат да запазят заряд в батериите си в продължение на 90 дни в [B]stand by режим[/B]. Което всъщност е много полезно, моят notebook губи около 10% батерия на всеки 24 часа standby, което е малко дразнещо, защото аз никога не го изключвам. Интересно ми е какви ще са цените на тези два модела, при положение че като конфигурация далеч не са върхови, макар и за ултрабук. Дизайнът е добър, но леко ми прилича на MacBook Air , което не е типичо за Sony. Ще е готино, ако към ултрабука дават по едно Sony S : )
  SwollenMembers
 • Хубав въпрос. И процесорите, и видеото им вървят с поне половин година назад от конкуренцията. Затова есента се отказах новия ми лаптоп да е Vaio и взех Asus. Няма логика да правиш качествени и скъпи лаптопи, да си лидер в бранша, а да "пестиш" $50-60 на клиента, пробутвайки му посредствена видеокарта в топ модел, за който и без това ще му бръкнеш с $200-$300 по-дълбоко в джоба за надписа "Sony".
  Sage