Sony Xperia XZ2 може да записва 4K HDR видео

Sony Xperia XZ2 може да записва 4K HDR видео

Sony официално представи новия си флагман Xperia XZ2 на пресконференция в рамките на мобилния конгрес в Барселона. Напълно според предварителните информации смартфонът предлага променен дизайн със заоблен заден панел и значително редуцирани рамки. Дисплеят пък е с диагонал 5,7", съотношение 18:9 и резолюция FHD+. В Xperia XZ2 е използван процесор Snapdragon 845, а от Sony обявиха, че устройството е оборудвано с допълнителни антени, което пък ще позволи на модема да достигне скорости на сваляне над 1 гигабит.

Потребителите ще получат и 4 GB оперативна памет и 64 GB памет за приложения. Напълно се потвърдиха слуховете за наличието на S Force стерео високоговорители и наличието на вибрации, които ще са в синхрон със слушаната музика. Системата Dynamic Vibration също така е активна и при гледането на видео и забавленията с игри. При камерата изненади няма. Тя отново е с Motion Eye технология и може да записва видео на забавен каданс, но вече с full HD резолюция.

Голямата новост тук е опцията за запис на 4K HDR видео, която за момента не може да се открие в телефони на други производители. Батерията пък е с капацитет 3180 mAh и поддържа безжично зареждане. Естествено устройството има и IP65/IP68 сертификация за водо- и прахоустойчивост. Операционната система естествено е Android 8.0 Oreo. Смартфонът няма жак за слушалки, но в комплекта ще бъде включен адаптер, който ще позволи едновременно зареждане и ползване на слушалки. Устройството ще се появи на пазара в бяло, черно, синьо и розово през следващия месец. В България го очакваме в черно и синьо от 6 април на цена около 1600 лева.

Източник: Sony