Steinberg пусна Cubasis 3 и за Android

Потребителите на Android, които търсят завършено решение за продуциране на музика, вече имат на разположение Cubasis 3. Приложението на Steinberg беше налично за iOS от 2012 година, така че беше крайно време да достигне и до платформата на Google, за която като цяло има ограничен брой популярни аудио решения. Последното се дължи не само на някои технически ограничения около закъснението на аудио сигнала, но и на огромното разнообразие от устройства с Android.

На пръв поглед Cubasis 3 за Android е завършена платформа за създаване на музика с неограничен брой аудио и MIDI пътечки, time-stretch и pitch-shift в реално време, работа с Bluetooth MIDI, миксиране, редактиране на звук и MIDI и много други. Добавени са още аналогов синтезатор Micrologue със 126 профила, Microsonic с над 120 звуци на виртуални инструменти и MiniSampler за създаване на нови инструменти.

Cubasis 3 за Android струва 110 лева.

Източник: Google Play

  • Поне на iOS Cubasis е напълно способен софтуер за създаване на цели проекти с по 50 трака, макар че през годините е имал проблеми. Но пък така или иначе идеята на тези приложения е да са по-скоро подпомагащи, отколкото основни, когато става дума за професионалисти. Примерно когато си на път да можеш да си редиш неща, да експериментираш, да миксираш или да записваш идеи, които са ти хрумнали и после да си довършиш проекта в студиото. И тази цена е смешна за софтуер от такъв калибър.
    smite
  • Браво на софтуерните инженери, но даже и на таблет създаването и обработването на музика би било истинско мъчение на такъв малък екран и с докосвания, плюс ограничени менюта и шорткъти. Освен това, по-дълготрайните сесии изискват доста RAM и памет за файлове, плюс процесорна мощ, освен ако си DJ/изпълнител и дооправяш/слушаш нещо вече създадено на PC/Apple на път. Телефоните нямат такава мощ, дългосрочно управление на ресурсите и енергийни планове, които да позволят безпроблемна работа, просто защото тежките програми с много плъгини и поне няколко трака крашват сесиите и на топ 5 платените и безплатни програми за доста по-мощните PC-та. А и на тази цена, по-добре директно на лаптопа/ноутбука...
    MEnergy