Стив Джобс наистина е бил ядосан на Google заради Android

Стив Джобс наистина е бил ядосан на Google заради Android
Едва ли е останал човек, който се интересува поне малко от пазара на мобилни устройства, а да не е чувал за заканата на Стив Джобс да унищожи Android, защото смята, че платформата копира идеи на Apple. Според Лари Пейдж от Google обаче позицията на Джобс е била по-скоро за пред хората, отколкото нещо, в което бившият изпълнителен директор на Apple наистина е вярвал. Авторът на биографията на Стив Джобс Уолтър Айзъксън напомня в интервю за английското издание на Macworld, че Лари Пейдж не трябва да се опитва да омаловажава или променя ситуацията, защото целта на Стив Джобс наистина е била да унищожи Android, тъй като е смятал, че платформата е копирана от iOS. Още повече че Google лицензира свободно платформата си и в един момент тя започва да изпреварва iOS по пазарен дял.

http://www.macworld.co.uk/apple-business/news/?newsid=3349384

 • Стив Джобс създаде прости американски зомбита (Не казвам, че всички потребители на iPhone са прости). Той целеше простота и това донякъде е добре. Но наистина хората като ме видят с HTC ме питат какво е това и какви са тия "анимации"... А, да, много се впечатляват, че "валяло на екрана ми"... Нека се развиват и двете ОС, in order to има конкуренция ;д
  Мартин Иванов
 • На хората с iPhone4 като им покажа СГС2 го гледат като индианец компютър. (woo) Наистина може и да им е по-сложен. Правят гимнастики, тия които имат мозък за това (забелязвам, че някои от тях са се преориентирали към Андроид, съдейки по специализираните форуми). Другите го ползват като слушалка основно. Някои не са и предполагали, че телефон за маса пари може да е толкова ограничен. (no)
  emosc [Vivacom]
 • Същото говорехме и за symbian - взимаха ги само защото са nokia и виж до къде стигнаха. :D
  vladovn
 • Да не забравяме и тези, на които им е прекалено сложен - поне аз неведнъж съм виждал из темите (А и обявите) някой да коментира, че го пуска в продажба, защото не може да се справи с него. ;) Друг е въпросът, че не виждам как ipnone ще им е по-лесен, като ще трябва да правят какви ли не гимнастики за най-елементарните неща като качване на музика и т.н.
  mkpetrov
 • Хахахаахахах, недей така... Да ти кажа ли защо? Защото има много и глупави хора които взимат въйфон само защото е въйфон и е на Епъл. Малко са тези които знаят точно защо са го взели.
  fintaraBG
 • Че накъде викаш е тръгнало телефонното му отроче? А да си поглеждал напоследък обявите за бартер тук и по форумите? Интересно що ли толкова народ гледа да се отърве от великия Galaxy S2 и го заменят за Iphone?
  OXYGEN
 • [Quote]Стив Джобс наистина е бил ядосан на Google заради Android[/Quote] Ама наистина???
  fintaraBG
 • Аре стига с тоя Джобс бре, нали умря, нема оттърване от него :S
  TRACKER