ОТЕ може да продаде GLOBUL

ОТЕ може да продаде GLOBUL
Гръцката телекомуникационна компания Hellenic Telecommunications Organization, известна още като ОТЕ, може да продаде едно от поделенията си в Албания, България или Румъния, за да събере средства, с които да обслужи дълговете си. Компанията очаква дефицит в баланса си между 500 и 700 млн. евро., предаде "Медиапул", позовавайки се на гръцкия вестник "Нафтемпорики", цитиран от Bloomberg. От OTE ще вземат решение как да се увеличи ликвидността и да се съкратят оперативните разходи до края на юни 2012 г.

ОТЕ притежава контролния пакет акции в оператора Cosmote, която притежава лиценза за втори GSM оператор в България - "Космо България Мобайл", използващ търговското наименование GLOBUL.

http://novinite.bg/articles/9870

  • Не, че знам какъв е пазарния ни дял спрямо другите две подраздееления в Албания и Румъния, които са възможен вариант за продажба, но все си мисля, че българския вариант - Глобул, няма да бъде продаден. Изхождам от факта, че макар и с губещ по позиции дял спрямо Мтел, Глобул е най-здраво стъпилия на пазара оператор. Чак е дразнещо, защото напоследък се наблюдва почти никакво раздвижване в абонаментните им планове, по-скоро лавират като не предлагат нищо повече, но и нищо по-малко от другите два играча. По абонати са в средата, по обслужване и загуба на ресурси май не дават много от себе си, не се бият в гърдите за най-добра мрежа или покритие, интернет и прочие. Мисля, че ще задържат това темпо, но няма и да се дадат, защото благодарение на нас българските балъци, хората си оправят икономиката и бизнеса, а едва ли албанци и румалещи са толкова наивни като нас ;) Да не забравяме и факта, че Глобул държи 49% от Германос, ако не се лъжа, а едва ли искат и тях да изгубят...Все пак заради Германос позициите на Глобул са такива до момента.
    @PLAYLIFE
  • Ако ги купи Дойче Телеком - да, определено ще е добре. :)
    asenna5