Стойката на новия монитор на Apple струва колкото iPhone Xs

Стойката на новия монитор на Apple струва колкото iPhone Xs

Преди броени часове Apple представи новия Mac Pro и анонсира впечатляващия 32" 6K монитор Pro Display XDR, който обещава още по-високо качество на изображението. В края на презентацията компанията обяви, че дисплеят ще се продава без стойка, а желаещите да го монтират на нещо ще трябва да отделят 999 долара за стойката Pro Stand или 199 долара за адаптер, който ще добави съвместимост със стандарта VESA.

999 долара.

iPhone Xs струва толкова в Щатите, така че сигурно си мислите, че аксесоарът е особено специален. Засега не оставаме с това впечатление, но все пак е за продукт за професионална употреба. Вярно, поставката позволява вдигане, сваляне, накланяне и завъртане на монитора, но това са все неща, които се правят от повечето поставки, които идват в комплект с многократно по-евтини монитори.

999 долара.

Apple посочва, че е добавила специален магнитен конектор, който позволява лесното сваляне на монитора за удобно транспортиране, но това не ни се струва като достатъчно основание за подобна цена. Такъв конектор има и VESA адаптерът, така че няма да се разминете без него, ако искате да спестите 999 долара за Pro Stand и да ползвате друга стойка.

999 долара.

Това е 1/5 от цената на Pro Display XDR и не е изненадващо, че обявяването на сумата развълнува публиката в залата, което на свой ред изненада презентатора и за части от секундата той загуби концентрация. Кой обаче не би се изненадал, че парче метал с приятен дизайн, прецизна изработка и магнити би струвало колкото iPhone Xs. Да не говорим, че за по-малко пари сигурно може да се закупи монитор, който би осигурил голяма част от възможностите на Pro Display XDR.

Оферти на деня

 • [media]https://youtu.be/58VJ6v54KU4[/media]

  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  Това видео все още ли се използва, хахаха?
  Dubspace
 • [media]https://youtu.be/58VJ6v54KU4[/media]

  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  Ванката
 • -
  npet
 • Уж 32 инча, а дисплеят всъщност на спецификациите е даден като 28.3 inches (71.8 cm). :o
  Този размер който си дал не е ли на основата, а не на диагонала?!
  [url]https://www.apple.com/pro-display-xdr/specs/[/url]
  На базата на грешно разбрана информация - много тролене! :D
  kimy
 • Егати фирмата. Няма такава стисната и алчна фирма. 999 долара за стойка. Да продаваш монитор за толкова пари и да е без стойка. Супер. Като при телефоните, почти без зарядно, за да си купиш отделно. Дано фалират.
  PanasonicMobile
 • Уж 32 инча, а дисплеят всъщност на спецификациите е даден като 28.3 inches (71.8 cm). 1 година \ограничена/ гаранция за 5000 долара стандартно покритие на екрана и още 1000 валутни единици стойка, haha, наистина супер нишов, при условие, че NEC и Eizo предлагат 4К с повече функции на по-голям екран и двойно по-ниска цена, а който е имал 4К монитор (аз имах 43'') знае много добре, че даже на 43 - камо ли на 32 - 4К има много проблеми с множествно програми и трябва да се използва уголемяване по програма и на ниво OS, защото иконите и менютата са супер малки. 6К на този смешен размер (28.3'') ще е нищо повече от мострени бройки - вижте какво имаме, като реално единици ще са тези, които ще му намерят приложение, даже и в супер професионалните среди. Че и чудовището, което ще го захранва на тази резолюция също не е за пренебрегване на цена, особено на 10bit и съответните цветови стандарти. От друга страна в офиса още използвам един 24-инчов Apple cinema display, цената на който при продажбите си (вече е преустановен) е била 999 долара. Много добро качество без IPS glow, висока яркост и най-вече, супер красив завършек без решетки и перфорации в тялото на монитора, както е при всички професионални марки за охлаждането му. В същото време, супер студен при работа, но пък със супер високо време на пикселна реакция (близо 20 ms). И отново с цяла гама специфични захранващи плочки, кабели и изопачени стандарти (килограм и нещо), така че отникъде да не можеш да ги набавиш или използваш друга фирма. Apple;))
  MEnergy
 • Малката група от потребители, които реално ще закупят този модел, ще сменят текущия си и на негово място ще монитират този чрез VESA mount-а.
  muamamu1
 • Епъл са напълно неадекватни в последните години. Ако все пак се купува не са те неадекватните. :)
  tzincbg
 • бива алчност но тя направиха хората на луди
  daniel _
 • Епъл са напълно неадекватни в последните години.
  matey