Стратегията на Samsung около Windows Phone 8 ще е насочена срещу Nokia

Стратегията на Samsung около Windows Phone 8 ще е насочена срещу Nokia
Когато по-късно през годината се появят новите версии на компютърната и мобилната платформа на Microsoft, Samsung възнамерява да ги включи в портфолиото си и да ги използва срещу Nokia. Това подсказва австралийският сайт Smarthouse, който твърди, че до края на годината корейците ще пуснат няколко смартфона с Windows Phone 8 и таблета с Windows 8. Според информацията ни очакват версии на Galaxy S III и на Galaxy Note, които ще работят с платформата на Microsoft, макар че засега не е ясно дали WP8 ще поддържа работа с писалка, или тази съвместимост ще бъде добавена от производителя. Не е изключено първият телефон с платформата на Samsung да се казва Focus II, а сред характеристиките му се споменават 4,7" HD дисплей, 12МР камера, NFC, LTE възможности, двуядрен процесор, връзка с облачната услуга Samsung Cloud и разбира се, хардуерен бутон за камерата.

Според слуховете ще видим и таблети с Windows 8 с диагонал на екрана 11″ и 14″, като вторият ще се предлага с подвижна клавиатура. SmartHouse пише, че смартфоните с WP ще носят името Focus (досега използвано само в Щатите) и ще се продават паралелно с тези от серията Galaxy.

http://smarthouse.com.au/Home_Office/Notebooks_And_Tablets/R6N2T7D6

  • [Quote]Тема: Стратегията на Samsung около Windows Phone 8 ще е насочена срещу Nokia Автор: Kolqta Публикувано: 07.05.2012 13:48 Едва ли ще извадят таблета с WIn8 първи. Все пак стратегическият партньор на Майкрософт е Нокия.Както знаем Майкрософт плати 1милиард долара на Нокия,за да вземе тяхната мобилна платформа.Така че първо фините ще се възползват от новата OS(yes)[/Quote] Платиха за да я рекламират. А новата OS за която пишеш е win 8, а не WP8. Правиш ли разлика?
    vladovn