Стрийминг услугата на Disney ще стартира на 12 ноември

Стрийминг услугата на Disney ще стартира на 12 ноември

Първата стрийминг услуга за видео на Disney на име Disney+ ще започне работа на 12 ноември, а в Щатите цената й ще бъде 6.99 долара на месец или 69.99 долара за година. Компанията планира до 2021 да я предложи в глобален мащаб и тя да е налична във всички основни региони в Северна Америка, Европа, Азия и Южна Америка, но засега не знаем кога ще стигне до България. Disney разкри и, че потребителите ще могат и да изтеглят съдържанието и да го гледат офлайн, докато все още имат абонамент за услугата. Подобна опция предлагат Netflix и Amazon Prime Video.

Disney+ ще включва изобилие от съдържание от Disney Signature, Marvel, Star Wars, Pixar, National Geographic и Disney Channel (5000 епизода и 100 филма), а освен това очакваме много оригинални продукции, ексклузивен достъп до всички сезони на The Simpsons и потенциални отстъпки за потребителите, които решат да добавят към абонамента си и ESPN+ и Hulu, които също са собственост на Disney. Като цяло през първата година услугата ще предложи целия каталог на Pixar, всичко от света на Star Wars, много филми от Marvel Cinematic Universe и много повече.

През първите 5 години ще са налични над 50 оригинални сериала, над 10 000 стари епизоди и над 500 филма. Компанията ще предложи и различни начини за достъп до услугата включително през умни телевизори, устройства за стрийминг, компютри и игрови конзоли като PlayStation 4, Nintendo Switch и Xbox One. В същото време Disney очаква, че Disney+ ще загуби 1 милиард долара през 2020 и дори повече до 2022, преди да започне да генерира печалба през 2024 година. Това означава, че компанията ще се опита да навлезе агресивно на пазара на стрийминг услуги и възнамерява известно време да задържи цената ниска.

Източник: Disney

Оферти на деня