Свободното пространство в 32GB версия на Galaxy S6 е около 23GB

Свободното пространство в 32GB версия на Galaxy S6 е около 23GB

Както е известно, една от промените в Galaxy S6 и Galaxy S6 edge е липсата на слот за microSD карта. Това пък от своя страна породи дискусии относно наличното свободно пространство за файлове на потребителя, което би могло да е проблем особено при базовия модел с 32GB памет. Според последната информация при моделите на двата смартфона с 32GB вградена памет потребителите ще имат на разположение малко над 23GB памет за собствени приложения и друго съдържание.

Както обикновено разликата идва от операционната система и предварително инсталирания софтуер, който в случая с Galaxy S6 и Galaxy S6 Еdge заема около 10GB. По този начин собствениците на модела с 64GB памет ще имат на разположение около 55GB, а тези със 128GB модел ще разполагат с около 119GB. Като цяло цифрите са в рамките на приетото през последните години, което от своя страна означава, че Samsung не са се изкушили да натоварят новите си флагмани с прекалено много собствен софтуер.

Източник

 • Мнооооого малко по голям :D:D:D
  Prasko1
 • Не е чак толкова по-голям софтуера. Просто колкото по-голям е един флаш чип, толкова повече се "губи" от разлики в мерните единици (1000 вместо 1024) и място за сервизни нужди. Например аз имам 32gb mSD карта, която реално е 29. В сравнение с iPhone може би е малко по-голям, но в днешно време това няма голямо значение.
  RadoInc
 • Това е вирос не е операционна система!
  ilchev_n
 • Никой не е казал, че няма да се продава. От андроида за мен това е най-добрия телефон. А и повечето хора, хал хабер си нямат с колко ГБ е телефона им след като го вземат. Просто е смешно, толкова голяма ОС. Дизайна го оправиха, сега за С7 дано софтуера да барнат и то яко.. Даже за Ноут 5 дано да е доста намален :)
  sladyrko
 • И пак е достатъчно много . Продажбите ще докажат че хората продължават да харесвант продуктите на Samsung .
  sgs_maniak
 • 9GB Ос.. Е това е нереално вече. То на компютрите софтуера е по-малък.. Тея момчета просто не могат да направят нещата като хората.. А и нали уж премахнали много от ненужните жестове и т.н.. Смятай с тях колко щеше да е :)
  sladyrko