Отмениха тазгодишното издание на Мобилния конгрес

След дни на несигурност и лавинообразно увеличаващи се новини за оттегляне от участие на някои от най-големите компании в света, организаторите на Мобилния конгрес в Барселона взеха трудното решение да отменят тазгодишното му издание. Причината - заплахата от новия коронавирус, която Световната здравна организация определи като извънредна ситуация за общественото здраве в световен мащаб.

В съобщението на GSMA се посочва, че с цел осигуряването на сигурна и здравословна среда в Барселона и страната домакин е било взето решението новото издание на Мобилния конгрес да бъде отменено. Според организацията глобалната загриженост за епидемията от опасния коронавирус, затрудненията при пътуване и други обстоятелства правят невъзможно провеждането на събитието.

GSMA ще продължи да работи с Барселона за осъществяването на следващото издание на конгреса през 2021, но е ясно, че тази година столицата на Каталония ще се лиши от милионите евро приходи, които генерира събитието, а компаниите от сектора на комуникациите ще трябва да представят новите си продукти по други начини.

Източник: GSMA

Финтех революцията е вече факт. Разбери как да сложиш целия си портфейл в смартфона.