Технологията ISOCELL 2.0 на Samsung обещава още по-добри снимки

Технологията ISOCELL 2.0 на Samsung обещава още по-добри снимки

От 2013 година насам сензорите за камери на Samsung включват технологията ISOCELL, която изолира отделните пиксели с физически бариери, за да се елиминира преминаването на светлина между тях или т.нар. color crosstalk. Според компанията това помага за намаляване на color crosstalk с около 30% спрямо конвенционалните BSI пиксели, което подобрява цветопредаването, а освен това увеличава с около 30% възможността на пикселите да абсорбират светлина.

Корейската компания вече е готова със следващата версия на ISOCELL, която логично включва индекс 2.0. Тя прави допълнителни подобрения като заменя металните бариери между цветните филтри с нов материал. В първото поколение металната решетка създаваше малка оптична загуба като абсорбираше част от входящата светлина. ISOCELL 2.0 решава това с въвеждането на ISOCELL Plus - това включва замяна на металните бариери с оптимизиран нов материал.

Преградите обаче продължават да съдържат някакви количества метал, който води до абсорбиране на светлина в долната им част. В следващата фаза на ISOCELL 2.0 долната част на бариерите се заменя с материал, който има по-голяма степен на отражаемост - той намалява оптичните загуби и подобрява светлочувствителността. Компанията посочва, че технологията позволява дори на малките пиксели да абсорбират повече светлина, което на свой ред подсказва, че скоро Samsung може да ни изненада със сензори с още по-висока резолюция.

Източник: Samsung