Технологията за бързо безжично зареждане на Oppo е готова за употреба

През септември Oppo представи технологията си за бързо безжично зареждане до 30W Wireless VOOC Flash Charge. Система зарежда батерия с капацитет 4000 mAh в рамките на 80 минути, като от компанията споделят, че температурата се контролира, за да не надвишава 40 градуса по Целзий. Освен това са налични специално разработен чип и защита от пет слоя, която предпазва от прекомерно зареждане.

Препоръчани оферти

Технологията зарежда при напрежение от 20V-1.5A, но поддържа и мощности от 5W и 10W, като изборът се извършва чрез настройка в реално време според състоянието на компонентите. Досега решението беше използвано само в прототип на устройство с вградена под дисплея камера.

Сега благодарение на интервю на XDA Developers с Едуард Тиан, инженер по технологиите за зареждане в Oppo, научаваме, че компанията е завършила с процеса по разработката на решението и то е готово за пазарния си дебют. Освен това технологията може да бъде използвана едновременно с бързото жично зареждане 65W SuperVOOC 2.0.

Има вероятност Wireless VOOC Flash Charge да бъде използвана в предстоящата серия смартфони OnePlus 8. OnePlus подобно на Oppo е бранд на компанията BBK Electronics, а технологиите Dash/Warp Charge, използвани от нея, са производни на VOOC. Наскоро OnePlus се присъедни към организацията Wireless Power Consortium, което допълнително дава достоверност на слуховете.

Източник: XDA Developers