Телефонът на Essential и Xiaomi Redmi K20 Pro вече получават Android 10

Телефонът на Essential и Xiaomi Redmi K20 Pro вече получават Android 10

Малко след като Google стартира разпространението на Android 10 за телефоните от серията Pixel, вече са факт и първите телефони на други производители, които също получиха достъп до софтуера. Един от тях е Essential Phone, което е изненадващо, защото устройството продължава да получава поддръжка и то с такава скорост. Смартфонът е на две години, а междувременно компанията спря работата по негов наследник, за да се фокусира върху други продукти. Миналата година устройството пак първо получи обновяването до Android Pie след серията Pixel.

Другото устройство с Android 10 изненадващо е дело на Xiaomi. Става дума за Redmi K20 Pro, който получава обновяването в Китай и Индия, но засега няма информация за международната му версия Mi 9T Pro. Постижението е впечатляващо, защото докато Essential Phone използва чистата версия на Android, устройството на Xiaomi разчита на интерфейса MIUI, а както знаем, допълнителните софтуерни обвивки са сред основните причини за забавянето на ъпдейтите. Китайската компания се подготвяше за това със специална тестова програма, а преди месец пусна първата бета версия на обновяването.

Междувременно и OnePlus пусна първата тестова версия на Android 10 за OnePlus 7 Pro и OnePlus 7 като част от програмата Open Beta, което подсказва, че финалното издание няма да се забави много. Можете да тествате софтуера, но имайте предвид, че връщането към стабилното издание е свързано с изтриване на данните в устройството.

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • Screen on time

    Sent from my Huawei Mate 20 Pro

    kanar
  • Само да питам СоТ какво означава ?
    mrazko
  • Изперкахте с тия биткойни
    smarty
  • Имам го от три месеца. Взех си го изгодно от ибей от ю-ес-ей, втора ръка. Мога да кажа, че е страхотна машинка - малък, удобен, пълен екран, изключително приятно усещане,, абе въобще няма спор, че дизайнерите са дали всичко от себе си! Това мнение не е толкова, защото го имам. Това е сумарно на всички, коото около мен го видяха и го оцениха, че е различен, специялен и интересен. Дойде със Сток 9-ка. Всяка седмица пищеше за ъпдейт. Трябва да призная - замислих се в един момент, дали Гуги не ми ползва телефона да копа биткойни. 4,5 ч. СоТ беше най-доброто постижение на смесено ползване 4Г/Вифи и с невероятни оптимизации на батерията. Сложих моднат ром, както обикновено обичам да правя и живота е прекрасен - 8-8,5 СоТ на Вифи и 6-6,5 СоТ на 4Г+ на свръх бърза скорост.. Направо чудно за батерия 3000мАч и такава резолюция и проц! Жалко, че вече не искат да правят такива телефони!
    Tadj