Google започна разпространението на Android 10 за серията Pixel

Google започна разпространението на Android 10 за серията Pixel

След шест тестови версии на Android 10 Google най-сетне е готова да започне разпространението на финалното издание на платформата за смартфоните от серията Pixel. От днес софтуерът е наличен за Pixel 3a, Pixel 3a XL, Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel и Pixel XL, а през идните месеци би трябвало да достигне и за много устройства на други производители. Преди дни стана ясно, че Google изоставя традицията да кръщава всяка основна версия с име на десерт и Android Q ще се казва просто Android 10. Заедно с това компанията обнови и бранда на платформата.

Google посочва, че в Android 10 се е фокусирала върху подобряване на ежедневната работа с функции, които ползват машинно обучение, а освен това е добавила поддръжка за нови технологии като 5G и сгъваеми дисплеи. В допълнение с почти 50 промени около сигурността и опазването на личните данни Android 10 осигурява по-добра защита, прозрачност и контрол над данните.

Сред промените в платформата са поддръжка на действия във функцията Smart Reply, която вече работи във всички приложения за комуникация, тъмна тема за целия интерфейс или за избрани приложения, нова система за жестова навигация за по-добро използване на безрамковите телефони, споделяне на местоположението с приложения само докато ги използвате, възможност за инсталиране на системни ъпдейти и поправки на сигурността през Google Play като обикновено приложение и повече контрол над известията.

Заедно с това откриваме интегриране на функцията Family Link в Android 9 и 10 като част от секцията Digital Wellbeing и много други. В Android 10 има и нова бизнес функция, която позволява да ползвате различни клавиатури за личния и работния профил, таймери за работа с определени сайтове, нови емоджита, поддръжка за директно предаване на звук към устройства за подпомагане на слуха и още. Повече за промените в новата версия можете да намерите в специалния сайт android.com/10.

Източник: Google


Втора употреба с гаранция