Телефоните от серията Motorola Edge вече в България

Телефоните от серията Motorola Edge вече в България

В България вече могат да се намерят новите телефони от серията Motorola Edge, които бяха представени в края на април. Това са Edge+, връщащ компанията на пазара на флагмански телефони, от който отсъстваше през последните години, и по-скромния Edge, който предлага част от характеристиките на премиум предложението.

Засилена конкуренция при смартфоните с цена до 300 лв. през 2021

Засилена конкуренция при смартфоните с цена до 300 лв. през 2021

В момента двата телефона се предлагат в търговската мрежа, но компанията потвърди, че скоро ще влязат и в каталозите на мобилните оператори. Що се отнася до цените, Motorola Edge струва 1149 лева, а Edge+ е точно с 1000 лева по-скъп. Това не са малко пари, но в интерес на истината цените са по-ниски от обявените при премиерата 1199 евро за Edge+ и 699 евро за Edge, което е добра новина.

И двата модела предлагат 6.7" OLED дисплей с извити на 90 градуса страни, имат тройна основна камера, поддържат 5G и осигуряват стерео говорители с технология на Waves Audio. С това обаче приликите се изчерпват. Edge+ има 108МР главен сензор и ползва чипсет Snapdragon 865, а освен това осигурява 12GB RAM и 256GB памет за файлове. Батерията е с капацитет 5000 mAh и поддържа безжично зареждане, включително и реверсивно.

В същото време Motorola Edge е с 64МВ главен сензор на камерата, чипсет Snapdragon 765, 6GB RAM, 128GB памет за файлове и 4500 mAh батерия без безжично зареждане. И двете устройства имат 25МР селфи камера и ползват Android 10 със специфични софтуерни добавки от страна на Motorola - познатите и удобни Moto Actions и Moto Display плюс режим Moto Game Time, който се ползва по време на игра. Добавени са и нови опции за персонализация на интерфейса чрез промяна на шрифтове, икони, цветове на акцентите в интерфейса и др.

  • Има ли информация кога операторите (и кои) ще започнат да предлагат моделите ?
    rextar