Телефоните с Windows Phone 8 на Nokia ще бъдат по-различни

Телефоните с Windows Phone 8 на Nokia ще бъдат по-различни
През есента очакваме първите телефони с Windows Phone 8 на Nokia, които ще бъдат много по-различни по отношение на дизайн и функционалност в сравнение със сегашните модели на компанията, подсказа шефът й Стивън Илъп по време на конферентен разговор след представянето на финансовите резултати за второто тримесечие. Компанията ще заложи на нарастващо диференциране с продуктите на конкурентите, което ще продължи с всяко следващо поколение. Като причина за по-малката степен на отличие на телефоните на компанията досега, Илъп посочи малкото налично време за работа. Lumia 800 и 900 имат отличителен поликарбонатен корпус, но той беше зает от Nokia N9. Сега Nokia има повече време, за да предложи по-различни продукти.

Засега не е ясно за какво точно става дума, но Илъп изтъкна, че Nokia ще опита да намери мястото си като компания, залагаща на зависимите от местоположението продукти и услуги, които ще работят в комбинация с различните сензори в бъдещите смартфони на компанията. Според него устройствата ще станат центрове за събиране на разнообразна информация в реално време.

Досега Nokia залага на дизайна и на софтуера като основни начини за диференциране на смартфоните й. Става дума за приложения като Nokia Maps, Nokia Drive, Nokia Music, Nokia Transport, Nokia Reader и др. Есента очакваме за потребителите на Lumia да станат достъпни и две от популярните мобилни игри - Words With Friends и Draw Something. Компанията също така ще използва опита си от работата с американския оператор AT&T, за да таргетира продуктите си към нуждите на мобилните оператори.

  • то хубаво ама мисля,че се намирам в български форум и е редно да се разбира от всички
    Диян
  • [u]Който се интересува от истината около всичко случващо се в последно време с Нокиа, нека прочете това! (yes)[/u] A comment from an Ex Nokia guy… - http://dominiescommunicate.wordpress.com/2012/07/06/nokia-qt-meego-and-meltemi-what-happened/
    A.M.K.