Telegram добавя нови функционалности, базирани на местоположението

Telegram добавя нови функционалности, базирани на местоположението

Платформата за криптиран чат Telegram получи ново обновление, с което се въвеждат редица функционалности, които са свързани с местоположението на потребителите. Сред тях е възможността за добавяне на потребители, които се намират в близост (Add People Nearby) и използват този режим. Разбира се, отсрещната страна може да блокира заявката ви, ако не желае да се свърже. В новия раздел People Nearby е налична и възможност за присъединяване или създаване на групови чатове на базата на местоположението.

Ако вие сте създател на дадена група, вече ще можете да прехвърлите „собствеността“ на друг без особени трудности. Сред останалите нови възможности е опцията за добавяне на потребител без изискване и за телефонния му номер. Това става чрез натискане на бутона за добавяне на контакт при отворен чат с човека, когото искате да включите в списъка си с контакти. За потребителите на iOS ще е интересно да научат, че вече могат да използват Siri за отваряне на чатове.

Източник: Telegram

Оферти на деня

 • То и всичко да е криптирано, важно е ключовете за декриптирането - Къде са - при теб, на сървъра, могат ли да бъдат поискани и ползвани. По-добре от колкото да може да се следи всичко в реално време без позволение с шпионска WiFi мрежа или мобилна клетка или от оператора, но...
  tzincbg
 • Само на мен ли ми се струва или това е доста anti-privacy? За мен Telegram от много време няма нищо общо с "privacy". По подразбиране каналите за чат не са криптирани. Изисква телефония номер при регистрация. Пазят IP адреса от който се включваш. Имаше една одисея между Telegram и руските тайни служби от която Telegram излезе едва ли не победител. Може, но невярвам. Повече от година вече не го ползвам.
  Иначе като програма е много добре направено и съобщенията се предават много бързо. Има канали в които може да се четат какви ли не интересни новини и матеряли.
  kimy
 • Не се занимавам с никакви канали. Ползвам си чат услугата, която е много по-удобна от другите чат програми. Всъщност съм инсталирал Telegram X.
  Вито
 • Някога бях типстър в един форум... Каква радост беше да взема 20$ за 10 прогнози... Вече няма как да се върнеш в бранша, защото се напълни с новобранци, които дават прогнози по статистики.
  borusiq
 • Хах да, има даже някои, които следят телеграм канали с уж сигурни спортни прогнози, препродават ги във фейсбук и хората ги псуват после. Има и канали с flac качествена музика. Трудно ще ги спрат, щото сега се преструват, че телеграм е анонимен...
  tzincbg
 • Едно време това приложение го ползвахме през wifi мрежи отворен тип, които изискват да се впишеш в онлайн профил, за да ползваш интернет. Съответно ние не се вписвахме изобщо и ползвахме телеграм без пари.
  В момента там се подвизават всички търговци на кредитни карти, акаунти, гифт карти, самолетни билети, хотелски резервации, крадени телефони и т.н. Половината канали са сбирщайн на бандюги.
  Мога да разправя една не много кратка история за сенчестия свят на измамниците там, но се притеснявам, че по-скоро ще им направя реклама, отколкото да предупредя да не рискувате да бъдете замесени с тях.

  Самото приложение се слави за много икономично и дори разговорите могат така да бъдат криптирани, че минута разговор да хаби 0.06 МБ/минута... Пей сърце за разговор през сателитен интернет...
  В някои отношения може да се нарече инстаграм на бедния човек.
  borusiq
 • На мен ми е странно как клавиатурата в телеграм е друга. Дано да е по-защитена, а не обратното...
  tzincbg
 • Само на мен ли ми се струва или това е доста anti-privacy? Иначе аз доста ползвам Телеграм и съм доста доволен
  mishobehar