Телеком направи революция в роуминга

Телеком направи революция в роуминга
Telecom New Zealand е на път да направи истинска революция в роуминга и да изложи останалите телекоми по света на много неудобни въпроси от страна на потребителите. От вчера клиентите на Telecom New Zealand ще заплащат плоска тарифа за пренос на данни в роуминг. Клиент, намиращ се в Австралия, ще плаща по 6 новозеландски долара (около 7,40 лева) на ден, срещу които ще може да ползва своя смартфон, без да се притеснява, че ще получи сърдечен удар при вида на следващата си мобилна сметка. Същата услуга, но на територията на САЩ, Канада, Хонконг, Макао, Китай, Тайван и Саудитска Арабия, ще се таксува по 10 новозеландски долара (12,30 лв.). Припомняме, че в Саудитска Арабия примерно български абонат би заплатил около 2 лв. за 100kb интернет трафик.

http://www.telecomroaming.co.nz/promotion/

 • В САЩ и Канада добрите оферти почват от 30-50 долара нагоре. Под тази граница, офертите са като на боб, демек няма нет, скъпи международни разговори, неизгоден роуминг... Честно да ти кажа техните тарифи са по-добри единствено от гледна точка на отношението заплата/сметки. Предплатените им не са нещо, което въобще заслужава да се обсъжда... Просто приемаш, че все едно ги няма
  borusiq
 • В интерес на истината им е коректна Fair Use политиката. Ако ползваш по 100 MB средно на ден у дома е нормално да ползваш подобни количества и в роуминг. Ако изведнъж в чужбина почнеш да плавиш редовно гигабайти дневно ще те резнат. Ако си караш на по 100 MB си ОК. Нищо страшно и нищо антипотребителско няма в тази клауза. Още повече, че рязането става след второ излизане извън рамките на нормалното. В интерес на истината офертата е уникална. Аз винаги си изключвам данните в роуминг, защото цените на родните (и не само) оператори са малоумни. При 7 и нещо на ден не бих го правил.
  Emuhead
 • [Quote]И естествено има малки буквички отдолу: Fair use policy applies - демек колкото средно ползваш на ден в своята страна.... Така, че ако ти се наложи малко повече да ползваш пак гърмиш..... с голяма сметка.[/Quote] хайде само не прави свободни съчинения или свободен превод на това, което ти изнася ;) цитат: [Quote]Telecom’s Fair Use Policy is about making sure that everyone is getting great value from us while roaming. So in our roaming destinations with daily data prices, we keep an eye on how much data you use each day and compare this to ordinary personal or business data usage and the way you use your mobile when travelling back in New Zealand. If you use significantly more data while roaming than you do at home, you may be in breach of this policy. If this is the case, we will alert you, and if you breach the policy again, we reserve the right to suspend your account.[/Quote] сиреч ти следят потреблението в роуминг и ако е с много фрапиращи разлики от ежедневното ти такова в страната, те ПРЕДУПРЕЖДАВАТ ;) при второ провинение може да ти прекратят достъпа, ама няма да платиш 1000 лв. както става в БГ и то при роуминг в самия европейски съюз ;)
  berserk
 • Нека говорим за България и Европа, \'щото Америка е друга песен и няма смисъл. :)
  fintaraBG
 • И естествено има малки буквички отдолу: Fair use policy applies - демек колкото средно ползваш на ден в своята страна.... Така, че ако ти се наложи малко повече да ползваш пак гърмиш..... с голяма сметка.
  hristonikolov
 • Имам братовчед в щатите, плаща 50$ има мисля към 1000 минути към всички, смс-те са му неограничени, нета му е гига и после мисля, че доплаща нещо за още толкова (ако ги изчерпи) а, като ми се обажда от там въобще не гледа, колко сме говорили! Взема 2000$ заплата.:D Тва е една от ниските заплати там.:D Каза ми, че предплатените им карти са безбожно скъпи и няма смисъл.
  Ванката
 • [Quote]Споделих на мой братовчед който живее в Бостън, какво ползвам като услуга и колко давам на месец. Аз съм на лууп лято: за 9.99лв на месец, 2000 минути към лууп и 5 приятеля, 30 национални, 1000смс-а безплатни към М-тел и неограничен интернет като бърза скорост 150мб и след това бавна, но не плащам нищо за нет. Той каза, че за подобна услуга в Щатите се засплаща близо 100$. Дали е вярно или не - незнам, защото не съм бил там, но според мен цените тук при нас особенно за нета са много добри! [/Quote] някой май не чете, никъде не става въпрос за цените в БГ...а за цени в роуминг и то в екзотични дестинации където всеки БГ оператор ще ти отреже главата ;)
  berserk
 • Споделих на мой братовчед който живее в Бостън, какво ползвам като услуга и колко давам на месец. Аз съм на лууп лято: за 9.99лв на месец, 2000 минути към лууп и 5 приятеля, 30 национални, 1000смс-а безплатни към М-тел и неограничен интернет като бърза скорост 150мб и след това бавна, но не плащам нищо за нет. Той каза, че за подобна услуга в Щатите се засплаща близо 100$. Дали е вярно или не - незнам, защото не съм бил там, но според мен цените тук при нас особенно за нета са много добри!
  AbJeCt
 • Преди седмица бях в Куба, 1Мb=27лв :X
  TURL