Telenor с нова услуга за мониторинг на автомобили

Telenor с нова услуга за мониторинг на автомобили

Telenor анонсира нова услуга за мониторинг и проследяване на автомобили. Тя се казва Drivey, достъпна е за нови и настоящи частни и бизнес клиенти и комбинира устройство за диагностика на автомобила (OBD-II) и мобилно приложение. Услугата се предлага в два варианта, които включват OBD-II устройства с 2G или 4G възможности. И при двата варианта устройствата се инсталират в OBD интерфейса, с който разполагат повечето автомобили след 2004 г.

Устройството позволява на клиентите да получат достъп до данни за техническото състояние на автомобила, като например сервизна информация за двигателя и акумулатора. Чрез него може и да се проследи местоположението на автомобила. В мобилното приложение може да се следи информация за разхода на гориво, начина на шофиране, резки промени в скоростта, рязко спиране и данни за всички пътувания през последния месец.

Drivey позволява към едно устройство да се свържат повече потребители, така че данните за автомобила да са достъпни и за други хора. Версията с 4G възможности позволява и активирането на WiFi мрежа, която да се използва от пътниците в автомобила. В пакета са включени 15 000MB месечно за ползване на територията на България, а през приложението могат да бъдат закупени и други.

Drivey се предлага с абонаментни планове за 12 или 24 месеца. Цената за абонамент с 2G устройство е 15.99 лв. на месец за една година или 9.99 лв. на месец за две години. Абонамент за Drivey с 4G възможности се предлага за 29.99 лв. на месец с договор за една година и 19.99 лв. на месец за две години. И в двата случая потребителите получават по 15 000MB на месец за ползване на територията на България. Според договора е налично и различно количество МВ за ползване в ЕС всеки месец.

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • Бе ако си даваш колата на детето или нещо в тоя дух е супер да знаеш, че всичко е наред. За кражбите само инвестиция в гараж може да те спаси Че ти по-добре му качи програма за GPS проследяване на неговия телефон. Хем ще е по-евтино, хем по-сигурно.
    Иначе ако си дадеш колата на детето си и разчиташ, че няма да направи някоя глупост, трябва да си доста наивен, че няма да разкачи OBD-то ако е наумил нещо.
    А срещу крадци и гараж не помага. Само Каско върши работа, но това е съвсем друга тема.
    За мен лично това, което предлагат Теленор е само за бакшиши и коли под наем.
    Spikul
  • Бе ако си даваш колата на детето или нещо в тоя дух е супер да знаеш, че всичко е наред. За кражбите само инвестиция в гараж може да те спаси
    smite
  • Какви ли не простотии ще измислят само не и свестни планове и обслужване. Трагедия !
    YoungGuy
  • Пълна безсмислица освен ако не даваш коли под наем.
    Един OBD2 е 20-30 лева, а тези искат 250 лева за някакво си GPS проследяване, което и най-смотания автокрадец ще махне веднага от буксата ако е решил да краде колата.
    Това поредната тъпня от Теленор след идиотския пакет Ъпгрейд, при който ти вземат стария телефон без да ти платят и една стотинка, за да вземеш новия модел.
    Spikul