Telenor ще предлага Apple Watch Series 6 и Watch SE

Снощи Apple представи новите умни часовници Watch Series 6 и Watch SE, а още тази седмица те ще са налични и в България. Telenor обяви, че ще продава и двата модела от 18 септември, така че няма да се наложи да чакате дълго, ако вече сте си харесали някое от новите предложения. Засега компанията не разкрива подробности за цените, но съвсем скоро и те ще станат ясни. Междувременно часовниците може да се появят и в предложенията на другите телекоми.

Apple Watch Series 6 предлага нов сензор за отчитане насищането на кръвта с кислород, а освен това ползва чип S6, който е двуядрен и е базиран на A13 Bionic. Часовникът има по-ярък дисплей и е наличен в повече цветове. Apple Watch SE е по-евтин модел с чип S5 и много от функциите на Watch Series 6, но без always-on display и опции за изготвяне на ЕКГ и за отчитане насищането на кръвта с кислород.

 • Интересното е колко точно тези гривни мерят кислорода.
  Измерването става чрез пускане на светлина от диоди, след което се измерва кои вълни с кои честоти се поглъщат и кои не и на база на това се изчислява наситеността на кислород в кръвта.
  Не зная колко е точна имплементацията на епъл, но ако съдя по всичко друго, което имплементират ще е направено като хората. За другите - съмнявам се.
  Има много устройства, които имат един куп други неща, които apple watch няма.
  Въпреки това не бих казал, че нещо му липсва на часовника - продажбите и популярността го доказват.
  Защо тези по 30$ не се продават в такива количества? Просто защото каквото и да правят го правят половинчато..
  radko89
 • Функцията за измерване на кислород в кръвта е налична в фитнес гривните за 30$, не е ясно защо в часовника по евтини на Apple липсва това не е нещо скъпо и уникалено, все пак часовника струва 300$ Подминавай 8-)
  В кауфланд има и гривни за 30лв, а в Али Ексрес и за по-малко.
  npet
 • Функцията за измерване на кислород в кръвта е налична в фитнес гривните за 30$, не е ясно защо в часовника по евтини на Apple липсва това не е нещо скъпо и уникалено, все пак часовника струва 300$
  dani1974