Telenor въвежда единна парола за достъп

Telenor въвежда единна парола за достъп

Telenor обяви, че нейните клиенти вече могат да ползват една и съща парола за достъп за всички дигитални канали на оператора – мобилното приложение MyTelenor, сайта MyTelenor и електронния магазин "Купи онлайн". Според компанията това ще повиши удобството и сигурността.

С новата единна парола потребителите на приложението MyTelenor например ще могат да видят в него предложения от "Купи онлайн". При регистрация в който и да е от изброените дигитални канали, клиентите на Telenor ще ползват мобилния си номер като потребителско име и ще го верифицират чрез въвеждане на еднократен код, който ще получат чрез SMS.

След това ще могат да изберат парола за достъп, която ще се ползва в споменатите дигитални канали. Всички, които вече имат профил в сайта MyTelenor и в "Купи онлайн", могат да продължат да ползват досегашната си парола и тя ще е валидна и за мобилното приложение MyTelenor.

Припомняме, че наскоро телекомът предупреди за зачестили опити за измами чрез придобиване на нерегламентиран достъп до потребителски профили в приложението MyTelenor. Telenor напомни, че клиентите не трябва да предоставят на трети лица еднократни кодове или своята парола за приложението MyTelenor.

Оферти на деня

  • И преди това сигурността при Теленор беше желязна. Според мен това си идва от самите потребители, които си раздават паролите и акаунтите на близки и приятели, за да им ползват услугите, като HBO GO примерно, а после реват...
    Ванката