Телевизорът Honor Vision използва платформата Harmony OS

Телевизорът Honor Vision използва платформата Harmony OS

Ден след официалното представяне на операционната система Harmony Huawei анонсира и първото устройство с нея. Както писахме, това е умният телевизор Honor Vision, който засега ще се предлага само в Китай в два варианта с малки разлики. Устройството има 55" панел с резолюция 3840х2160 (4K), който заема 94% от предната част, покрива 87% от цветовата гама NTSC и има яркост до 400 нита. Телевизорът е с дебелина в най-тънката си част 6.9 мм и има метална рамка.

В Honor Vision Pro е добавена и подвижна камера, която се скрива, когато не се използва, а освен това устройството има 6 говорителя, всеки с мощност 10W и 32GB памет за файлове. В същото време Honor Vision е с 16GB памет и четири 10W говорителя, с което на практика се изчерпват хардуерните разлики между двата. Иначе предлагат звукова технология Huawei Histen, Hi-Res Wireless Audio (HWA), Bluetooth 5.0 и фукция за нормализиране на звука при смяна на каналите. Телевизорът може да служи като център за управление на всички свързани устройства у дома.

И двата модела са с 2GB RAM и ползват 28nm чипсет Hongjun 818, който е разработен заедно с Baidu. Той е оптимизиран за осигуряване на качествени звук и картина и включва 2 ядра Cortex A73 и 2 Cortex A53 в комбинация с четириядрен графичен ускорител Mali-G51, който поддържа декодиране на H.265 4K видео при 60fps и на H.265 1080P при 60 fps. Откриваме още поддръжка за декориране на 64MP снимки, HDR, редуциране на шума, MEMC (Motion Estimation/Motion Compensation), DCI, local dimming и т.н.

Платформата Harmony осигурява интеграция с множество различни китайски услуги за видео съдържание. Устройството може да се управлява през смартфона на потребителя, който може лесно да прехвърли на голям екран снимки, видео и дори интерфейса на телефона чрез DLNA или Miracast. Ниската латентност на връзката (50-100ms) позволява да се играят и игри. Сред другите функции влизат семейна дъска за съобщения, интеграция с видео домофони, прехвърляне на разговорите от телефона и др. Honor Vision струва 3799 юана (480 евро), а Pro версията ще се продава за 4799 юана (607 евро). Продажбите в Китай ще започнат на 15 август.

Източник: XDA Developers

Оферти на деня