САЩ забавя издаването на лицензи на местни компании за работа с Huawei

САЩ забавя издаването на лицензи на местни компании за работа с Huawei

Белият дом ще забави издаването на лицензи за американските компании, които желаят да продължат да работят с Huawei, пише Bloomberg. Причината за това е намерението на Пекин да спре покупката на американска селскостопанска продукция като следствие от продължаващата търговска война между двете страни. През миналата седмица американският министър на търговията Уилбър Рос обяви, че министерството е получило 50 заявки за лицензи, но те все още не са одобрени.

През юни Тръмп обяви, че след разговори с китайския президент Си Дзинпин ще отмени някои от наложените рестрикции спрямо Huawei. Това обещание зависеше от обещанието на Китай да увеличи покупките на продукция от американски фермери. Миналата седмица напрежението между двете страни се усили отново, след като Тръмп заяви, че от 1 септември ще наложи нови 10% мита на китайски стоки за 300 милиарда долара.

И все пак Доналд Тръмп не смята да променя решението си за облекчаване на санкциите към Huawei, което ще позволи на американски доставчици да продават на китайците продукти, които не представляват риск за националната сигурност. Според него казусът около Huawei не е свързан с търговските преговори. Американските технологични компании вече са заявили през Белия дом желанието си да продължат да работят с Huawei, която е сред най-големите купувачи на полупроводници в света.

Източник: Bloomberg

Оферти на деня

  • Ти кух ли си бе! Хуавей завладя пазара. Много хора ползват и / или планират покупка на Хуавей. Като много да се разбира глобално в световен мащаб МНОГО! Освен това Хуавей са готови със своята ОС. И могат да отсвирят Гугъл.
    propov
  • Кой го интересува,че са наложили поредните рестрикции на Хуявей? Ако ще ги рекламирате поне си напишете,че е платена новина.... Продажници....
    amato17