Тези компактни смартфони дебютираха през настоящата година

Тези компактни смартфони дебютираха през настоящата година

През последните години е все по-трудно човек да намери приличен смартфон с по-малък екран, тъй като повечето производители залагат на модели с големи дисплеи. Все пак някои от тях все още имат и по-компактни предложения, като тази година дебютираха три интересни модела с екран с диагонал до 5.5 инча.

Най-новият модел на Apple iPhone SE 2020 включва Retina HD екран с диагонал 4.7 инча с поддръжка на технологиите True Tone, Dolby Vision и HDR10. В основата на телефона е чипсет A13 Bionic с 3GB RAM и избор между 64GB, 128GB и 256GB памет за файлове.

Основната камера е единична и включва 12-мегапикселов сензор с бленда f/1.8 и оптична система за стабилизация. Благодарение на новия чипсет е възможно заснемането в Smart HDR и портретен режим. Сред останалите черти на устройството откриваме Wi-Fi 6 и LTE-A безжична свързаност, опция за работа с две SIM карти (едната е eSIM), Haptic Touch и IP67 сертификация за прахо- и водоустойчивост.

Huawei Y5p е най-евтиният от подбраните от нас модели, като предлага IPS екран с диагонал 5.43 инча и резолюция HD+. Сред основните параметри са още чипсет Mediatek Helio P22, 2GB RAM, 32GB разширяема памет и батерия с капацитет 3020mAh.

Устройството разчита на 8-мегапикселова основна и 5MP селфи камера. Освен това откриваме още Wi-Fi (n), Bluetooth 5.0, жак за слушалки, GPS и MicroUSB порт. В софтуерно отношение е налична Android 10 с EMUI 10.1, но без услугите и приложенията на Google. Huawei Y5p е достъпен в зелен, черен и син цвят.

Издръжливият CAT S42 също попада сред тези устройства, като той идва с IPS панел с диагонал 5.5 инча, резолюция HD+ и защитно покритие Gorilla Glass 5. В основата на телефона са чипсет Helio A20, 3GB RAM, 32GB разширяема памет и батерия с капацитет 4200mAh.

Налични са 13MP основна и 5MP предна камери. Разбира се подобно на останалите модели с този бранд и CAT S42 е издръжлив по няколко направления. Той има сертификация IP68 за прахо-, пясъко- и водоустойчивост, като може да издържи при потапяне на дълбочина до 1.5 метра в продължение на 35 минути. Моделът покрива и военните стандарти MIL SPEC 810H, а освен това е тестван при изпускане от височина от 1.8 метра върху стомана.

Препоръчани оферти


Втора употреба с гаранция

  • Чакаме Sony Xperia 5 II

    Изпратено от моят YAL-L41 с помощта на Tapatalk

    denko1
  • От тия само айфончето може да се нарече компактно. Катерпиларът е огромен, по-голям от iphone 11 pro max. Размерите му са 77 на 161 мм. Това го прави с половин сантиметър по-висок от айфон 11 про макс. Да не говорим, че е два пъти по-дебел. А хуауейят освен, че също си е баница, не знам кой би го предпочел пред Xiaomi Redmi 7A, който е също толкова голям, но предлага Google сървиси, малко по-свестен процесор и 3 гигабайта РАМ за същите пари.
    ipolit