Появиха се снимки на Panasonic Lumix S5

Появиха се снимки на Panasonic Lumix S5

На 2 септември очакваме Panasonic да представи новия пълноформатен безогледален фотоапарат Lumix S5, а докато чакаме в интернет се появиха много снимки на устройството и още детайли за неговите характеристики. Както вече стана ясно от изтеклите технически характеристики става дума за по-компактен вариант на масивния Lumix S1. Това може да се види добре при сравнение на снимките на двата модела като се ползват еднаквите размери на байонета и сензора. Очертава се Lumix S5 да е по-малък и от G9.

Заради намалените размери устройството се е разделило с полезния LCD дисплей върху горната част, но там вече е поставен бутон за запис на видео, което подсказва към кои потребители е насочено. Снимащите видео ще оценят и добавянето на подвижен дисплей, който може да бъде завъртян и напред. В изтекла презентация за модела се посочва, че той е създаден специално за създателите на съдържание.

От текста става ясно, че устройството ще може да снима 4K 60p 4:2:2 10-bit видео, а освен това ще поддържа 1080р 180fps. Очакваме още 24.2MP пълноформатен CMOS сензор, Dual Native ISO за снимане на качествено видео без шум и при ISO 51 200, а съвместимостта с V-Log/V-Gamut осигурява динамичен диапазон от 14+ стопа.

В споделения в Twitter от @nokishita_c текст се изтъкват още подобрен автофокус с разпознаване на лица, очи и тела; двойна (в тялото и в обективa) 5-осева оптична  стабилизация, която компенсира до 6.5 стопа; устойчив на прах и водни пръски корпус с оптимизирано разсейване на топлината за продължителен запис на видео; както и наличието на режим Live View Composite, който показва реално време резултата от снимане с дълга експозиция.