Тези снимки може би показват предeн панел за Huawei Mate 20

Преди дни от Китай се появиха снимки на преден панел за смартфон, за които се твърди, че принадлежат на очаквания тази есен Huawei Mate 20. Засега няма потвърждение, че те наистина са за устройството, но ако това действително е така, то кадрите разкриват някои неща за него. На първо място прави впечатление, че стъклото е извито двустранно и има намалени странични рамки и сравнително голяма изрязана горна част. В тази зона има множество отвори и според информацията от Китай част от тях са за сензори за 3D сканиране, което ще се ползва за отключване чрез лицево разпознаване.

Панелът, за който се смята, че е AMOLED с диагонал 6.3", е снабден и с вграден в него сензор за пръстови отпечатъци за допълнителна сигурност. Говори се, че компанията ще заложи на ултразвуков сензор на Qualcomm. Всъщност наличието на извити страни и на 3D скенер плюс сензор за отпечатъци в дисплея насочва към Mate 20 Pro, така че нищо чудно снимките да показват компонент от този модел.

Междувременно @OnLeaks сподели информация в Twiiter, че изрязаната част на дисплея ще е 6.8 мм, а под него ще има рамка с дебелина едва 3.8 мм. Той посочва, че дисплеят ще е с диагонал около 6.25", но не е сигурен за кой модел се отнася това - Mate 20 или Mate 20 Pro. С толкова голям дисплей има логика да е Mate 20 Pro, но засега това са само предположения. Huawei Mate 20 ще ползва чипсет Kirin 980, а според информацията ще осигури батерия с капацитет 4200 mAh с безжично зареждане. Говори се, че Mate 20 и Mate 20 Pro ще имат тройна основна камера в конфигурация съответно 12МР+16МР+8МР и 40МР+20МР+8МР.

Източник: digi.tech.qq.com, SlashLeaks

  • Копира не копира, продажбите са важни. Huawei показват, че вървят много добре, при това с няколко десетки процента за второто тримесечие. Аз заради тая вежда не си купих P20 Pro, а Mate 10 Pro. Ако разбира се Mate 20 покаже нещо още по добро от P20 pro може и да се прежаля догодина. За два месеца съм си супер доволен от мейта.
    Вито
  • Ако не знаеш айфона копира изрязания дисплей от други марки.
    BANANA_18
  • по скоро момчетата копират извития и карсив дисплей на самсунг ... ама ай подробности ;)
    tixooo