The Frame и The Sero на Samsung променят представите ни за телевизорите

The Frame и The Sero на Samsung променят представите ни за телевизорите

През последните месеци се наложи да прекарваме повече време у дома и наред с всичко останало да се забавляваме повече с любимото ни съдържание. Телевизорът си отвоюва основното място в домашния технологичен арсенал, защото ни осигури необходимата екранна площ за разнообразни услуги за стрийминг на видео, електронни подвизи с предпочитани игрови конзоли и телевизионните канали, без които не можем.

Прекарвайки повече време пред телевизора, изведнъж осъзнахме колко важно е той да се вписва максимално добре в интериора, така че при нужда просто да изчезне. Точно това успява да постигне и Samsung със своята серия от лайфстайл телевизори. Вече разгледахме в детайли необикновения The Sеrif, а сега ще се спрем на още два необичайни модела от серията - The Frame и The Sero.

The Frame

Както подсказва името му, The Frame намира вдъхновение от света на изкуството. Моделът буквално прилича на картина и дори позволява да смените рамката с друга в различен цвят (продават се отделно) за още по-ефектно вписване в грижливо подбрания ви интериор. Промяната става за секунди, защото панелите са фиксирани с магнити.

Приликата с картина се подсилва от включената в комплекта на телевизора стойка, която позволява плътно монтиране към стената (има и опция за наклоняване настрани, назад или напред), а ако искате, можете да закупите и стойка за под, която наподобява на статив.

За изчистения изглед се грижи и тънкият и почти невидим кабел, който свързва телевизора с основното устройство One Connect, в което се намират всички интерфейси за връзка. Това е много важно, защото така лесно можете да го скриете в някой шкаф и веднъж завинаги да се справите с разхвърляните или заплетени кабели около телевизора, за да се насладите на впечатляващия дизайн на The Frame.

Телевизорът ползва QLED панел, което означава, че за качеството на картината отговаря технологията Quantum Dot на Samsung, която осигурява 100% обем на цветовете. На свой ред разработката Dual LED увеличава контраста и се грижи за точното цветопредаване. С нея се постигат ярки бели и плътни черни тонове, както и пълна палитра цветове дори и в най-малките детайли.

Когато не използвате телевизора, той лесно се превръща в картина. В онлайн магазина Art Store са достъпни стотици шедьоври на живописта и фотографията от най-известните музеи по света, така че лесно да създадете своята уникална колекция. Няма проблем да заредите и снимки от телефона си и да ги превърнете в лични шедьоври чрез разнообразните артистични филтри. Всеки нов собственик на телевизор The Frame може да тества 3 месеца безплатно наличното съдържание в Art Store.

Системата на екрана е интелигентна и разполага със сензор за близост, така че The Frame ще показва избраната картина само ако има някой в помещението. Освен това яркостта на изображението се променя според околната осветеност за оптимален резултат денем и нощем.

The Sero

И докато The Frame прилича на картина, The Sero лесно може да се трансформира в нещо като уголемен смартфон. Името на устройството означава "вертикално" на корейски и е свързано с основната му отличителна черта - лесно можете да промените ориентацията на телевизора от хоризонтална във вертикална според съдържанието, което искате да гледате.

Това е първият подобен телевизор в света, така че можете да притежавате нещо наистина уникално. Когато гледате телевизия или пък филми през любимите си стрийминг услуги, устройството е в хоризонтална ориентация, но щом решите да разгледате любимите си социални мрежи, можете да ги прехвърлите на големия екран, който ще се завърти във вертикална позиция.

Когато не гледате телевизия, The Sero може да допринесе за атмосферата в стаята чрез специалните портретни режими, които могат да показват разнообразно съдържание и лесно ще го превърнат в постер, часовник или пък звукова стена. Компанията дори предлага колелца (продават се отделно), с които лесно да местите телевизора в дома си, a неговата тъмносиня стойка и минималистичен дизайн му помагат да се впише навсякъде.

The Sero ще ви впечатли не само със своята картина и способност за завъртане, но и със своите възможности за възпроизвеждане на звук. На разположение е 4.1-канална аудио система с обща мощност 60 вата, а поддръжката на технологията Dolby Digital Plus ще ви осигури разтърсващ звук с много бас. Очакваме The Sero на пазара през октомври.

Общото

И двата телевизора споделят няколко технологии на Samsung, които им позволяват да осигурят отлична картина и допълнителна функционалност. Освен на QLED панел със 100% обем на цветовете моделите разчитат на платформата Tizen, за да осигурят бърз интерфейс и достъп до всички популярни приложения за стрийминг на съдържание.

Добавените NFC възможности позволяват да прехвърлите съдържание от телефона към телевизора само с едно докосване, а поддръжката на AirPlay 2 позволява лесна връзка с устройствата на Apple. Добавен е и режим Ambient Mode+, с който да покажете различна полезна информация върху екрана, когато не гледате телевизия.

Откриваме още опциите Active Voice Amplifier (AVA) за автоматично усилване на гласовете спрямо околния шум и Adaptive Picture, която настройва яркостта и контраста на картината според околната осветеност.

  • 4к hdr и Dolby TrueHD или DTS-HD звук за сега не съм чел да минава безжично...
    Вито
  • Направо не мога да повярвам, че още няма телевизор, който да се свързва безжично с устройство, което да е някъде в шкафа наблизо, в което устройство да са всички връзки, антенния кабел на кабелния оператор, връзка към ДВД, например, USB порт и т.н. и т.н.! Дори и с блутуут връзка да е, но мисля, че вече е възможно, просто още никой не го е въвел като технология, все още има кабели, дори и "тънки и почти невидими"!
    bibo35