Цената на новите смартфони Nokia може да започва от 140 евро

Цената на новите смартфони Nokia може да започва от 140 евро

Вече е ясно, че първите смартфони на финландската компания HMD с марката Nokia ще се появят на пазара през следващата година, но все още не знаем много неща за устройствата. През последните седмици се появиха противоречиви слухове за възможностите на устройството, които ту го поставяха във високия клас, ту го представяха като достъпен модел с масов потенциал. Наскоро и шефът на компанията Арто Нумела сподели в интервю, че новите телефони ще имат конкурентна цена, така че не очакваме да са прекалено скъпи. Според нова неофициална информация първият телефон Nokia D1C, който ще се предлага в два варианта, ще струва около 150 долара (141 евро) за версията с 2 GB RAM и около 200 долара (189 евро) за тази с 3 GB RAM.

Засега не е ясно колко е достоверна тази информация, но тя съответства на споделените от сайта NPU технически характеристики. Според тях смартфонът ще ползва чипсет Snapdragon 430, ще работи с Android 7.0 и ще има варианти с 5” и 5,5” 1080p дисплей. Революцията на основната камера също ще се различава – 13MP и 16MP. Очаква се премиерата на новата серия устройства да бъде в рамките на мобилния конгрес в края на февруари. Наскоро в китайски медии се появиха и компютърни рендери, за които се твърди, че са базирани на реални прототипи на телефоните. По-евтиното устройство ще има метална рамка и поликаробонатен заден панел, а за по-скъпото се предполага, че ще има изцяло метален корпус и сензор за отпечатъци.

Източник: NPU

  • Лошото е, че се отказаха от WindowsPhone. Можеха да са гъвкави и да пуснат модели и с двете операционни системи, както правят Alcatel, Allview, ASUS, BLU и други фирми от време на време.
    kamengospodinov