TSMC ще започне производството на Snapdragon 855 през четвъртото тримесечие

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) ще стартира производството на следващото поколение процесори от флагманската серия Snapdragon 800 през четвъртото тримесечие на годината. Информацията идва от DigiTimes, като цитира тайванската Central News Agency. Според изнесените данни поръчките на Qualcomm ще генерират около 8% от общите приходи на TSMC през следващата година. Това може би означава, че Qualcomm няма да използва услугите на Samsung за производството на очаквания Snapdragon 855.

TSMC остава и основният партньор на Apple при производството на процесори и поръчките за следващото поколение iPhone през 2019 вече са потвърдени. Компанията успя да получи и поръчки за 7 nm чипове от AMD и целта именно произведените по тази технология процесори да осигурят над 20% от приходите й догодина изглежда напълно изпълнима.

Изпълнителният директор на TSMC С.С.Вей вече обяви, че фирмата е започнала масово производство по 7 nm технология през второто тримесечие и през третото се очаква то да генерира 10% от общите приходи с надежди да се увеличи до 20% в края на годината. Компанията вече тества и подобрен 7 nm процес с EUV, като се надява да го въведе в масова употреба през второто тримесечие на 2019. С.С.Вей очаква догодина 7 nm процес да осигури над 20% от приходите на TSMC.

Източник: DigiTimes

  • Никъде няма да ходят. Икономически не е изгодно да се стига до там. Не случайно Intel се отказаха/отложиха. От тази седмица и GlobalFoundries(AMD) също.
    StefiMo
  • След 1nm де ще ходят?:S
    botor