Huawei започна бета тестове в Китай на Android Pie за 9 модела

От днес Huawei отваря тестовете на Android 9 Pie за потребителите на определени смартфони в родината й. Компанията започна да набира желаещи да се включат в бета тестовете, които ще са налични за Mate 10, Mate 10 Pro, Mate 10 Porsche Design, Mate RS Porsche Design, P20, P20 Pro, Honor 10, Honor V10 и Honor Play. Устройствата не само ще получат Android 9 Pie, но ще бъдат обновени и с новия интерфейс EMUI 9, за чиито възможности засега не се знае много.

Очакваме обаче да видим основните подобрения в Android 9 включително и новата система за управление чрез жестове, която е предназначена за телефоните с широкоекранни дисплеи. Преди дни се появи информация, че Huawei ще анонсира EMUI 9 по време на изложението IFA по-късно тази седмица и ще обяви, че интерфейсът ще достигне до серията P20 още през септември, преди да бъде наличен за Mate 10 и другите съвместими модели. Не е изключено да става дума за публичните бета тестове, които очакваме скоро да са налични и в други части на света.

Източник: GizmoChina

 • И аз повече Хуавей никога!
  sladyrko
 • С тая забрана за запис на разговорите нямам особен зор за девятката. Ако измислят нещо разработчиците може да се навия. И сега телефонът ми работи перфектно.
  Вито
 • Винаги започват тестовете първо за китайските модели. Тази седмица вероятно ще има информация и за международните.
  chilko
 • А международния модел да духа супата, повече Хуйразвей, НИКОГА!
  viiipeer