Twitter блокира потребители заради статуси на кирилица

Twitter блокира потребители заради статуси на кирилица

Преди седмица социалната мрежа Twitter обяви, че ще заема по-агресивна позиция спрямо множеството тролове в нея. Предприетите мерки обаче се оказаха нож с две остриета и така десетки български потребители са били блокирани от Twitter единствено защото статусите им са били писани на кирилица. За момента не са ясни точните критерии, по които компанията определя даден потребител като трол и го блокира, но по данни на потребители споменаването на @YouTube или друг популярен акаунт в статус на кирилица обикновено води до проблеми.

Още по-интересното е, че всички отговорили в такъв туит на кирилица също поемат сериозен риск да бъдат наказани. Проблемът засяга дори потребители, които имат акаунти още от 2009 година и хиляди последователи, така че със сигурност става дума за някакъв автоматичен скрипт, който се занимава с блокирането на потребители. Неприятностите най-вероятно са причинени от третирането на всички, пишещи на кирилица, като руски ботове.

Източник: The Verge

  • Кой ще произвежда, какво ще произвежда и за кого ще произвежда са 3-те основни въпроса в съвременната икономическа глобална система, която е развита и започнала първом, като политическа икономика, а след време просто са махнали думата "икономическа"... Не трябва да те учудва, че това се случва днес.
    Tadj
  • Дреме Ви на шапката. Не са единствената програма за съобщения. Това е първото приложение, което махам от всеки телефон, който съм ползвал.
    valkov2