Умният часовник на Xiaomi напомня на Apple Watch

Умният часовник на Xiaomi напомня на Apple Watch

На 5 ноември очакваме Xiaomi да представи своя първи умен часовник, който очевидно ще се казва Mi Watch – това става ясно от ново хранилище в GitHub, на име MiWatch_Kernel_Opensource. Докато чакаме премиерата на джаджата, компанията не спира да разкрива детайли за нея. Започваме с дизайна на часовника, който до голяма степен напомня на Apple Watch, но това не ни изненадва, защото компанията често се вдъхновява от американците.

Споделените от Xiaomi изображения показват устройство с правоъгълна форма, 2.5D стъкло върху предната част, въртяща се коронка за управление на интерфейса и допълнителен бутон под нея. Часовникът изглежда има нетрадиционна каишка, но Xiaomi най-вероятно ще осигури различни опции за персонализиране.

От другите кадри става ясно, че Mi Watch ще поддържа WiFi, GPS и NFC, а освен това ще включва говорител и вибрационен мотор. Очакваме да видим и eSIM, което ще позволи провеждането на разговори, без часовникът да е свързан с телефон. Джаджата ще разчита на чипсет Qualcomm Snapdragon Wear 3100, а не на очаквания Snapdragon Wear 3300.

Xiaomi показа и какъв интерфейс ще добави в устройството. Той се нарича MIUI for Watch и ще позволи инсталирането на приложения, контролирането на различни устройства от екосистемата на умния дом и т.н. Клипът показва как въртящата се коронка се ползва за превъртане на списъка с инсталирани приложения, а освен това виждаме, че с устройството ще може да се гледа и видео.

Източник: XDA Developers (1), (2)

Оферти на деня