Пазарът на таблети бележи лек ръст

Пазарът на таблети бележи лек ръст

По данни на IDC пазарът на таблети отбелязва ръст от 1.9% на годишна база през третото тримесечие на 2019, като за периода са доставени 37.6 милиона устройства. Apple продължава да е лидер с 31.4% дял и доставени 11.8 милиона таблета, което представлява скок от 21.8% спрямо същия период на миналата година. Добрите резултати до голяма степен се дължат на представения нов модел iPad и добавянето на Smart Connector в голяма част от устройства ѝ.

Amazon измества Samsung от втората позиция с дял от 14.5% и доставени 5.5 милиона устройства. Анализаторите отдават доброто представяне на компанията на въвеждането на Fire 7 и силните продажби по време на ежегодната разпродажба Prime Day. Samsung вече е на трето място по доставки, като корейците отчитат 4.6 милиона доставки и дял от 12.3%. Над половината от продадените устройства са в серията Galaxy Tab A.

На четвърто място е Huawei с доставени 3.6 милиона таблета, а основната част от тях са реализирани в Китай. Челната петица се допълва от Lenovo, която отбелязва ръст от 7.6%, a доставените устройства са 2.5 милиона.

Източник: IDC

Препоръчани оферти

  • Телефоните не могат да заместят един хубав 10-инчов таблет :)
    Боби13
  • Преди няколко години всички около мен бяха с таблети. От една-две години обаче почти никой вече не ги използва, а за покупка на нов дори не става на въпрос. С размерите на телефоните вече няма нужда от таблет.
    jonibg
  • Няма как да залезе пазарът за таблети, както се говореше по едно време. Тези устройства са страшно удобни в ежедневието, в динамичният живот, който водим. Всъщност, лично аз го ползвам дори повече от лаптопа и смартфона.
    Ванката