Услугата Pay by VIVACOM получава физическа карта

Скоро ще можете да вземете и физическа карта за ползване на платежната услуга Pay by VIVACOM. Това става ясно от разпространено до потребителите съобщение, в което се посочва, че това е дебитна карта Mastercard без изписан номер, срок на валидност и код за плащания в интернет (CVC) върху пластиката. Върху картата ще е изписано единствено вашето име.

Според информацията картата ще е първа по рода си в България и една от първите Mastercard Digital Frist карти в Европа. Данните не са отпечатани върху пластиката, а са достъпни само след потвърждение с ПИН/биометрия в приложението. Картата е включена автоматично в програмата за допълнителна сигурност Mastercard SecureCode и потвърждението на плащанията в интернет се извършва с динамична 3D парола. Блокирането и отблокирането на картата става с едно докосване, а за всяка трансакция получавате нотификация.

В съобщението се посочва, че картата може да се заяви през Pay by VIVACOM версия 7.6.0, но изглежда разпространението й все още не е започнало, защото в Play Store все още се показва 7.5.0. В същото време за iOS вече е достъпна версия 7.6.0, така че явно е въпрос на време да достигне и до Android. Версията в AppGallery е 7.5.1 и в нея има информация за физическата карта, но не и възможност за поръчка.

Издаването на карта струва 9.90 лв, а ползването и е без такса през първата година, като след това тя е 1 лев на месец. Картата се активира през приложението и може да се използва за плащания на физически или виртуален ПОС терминал или при необходимост за теглене на пари в брой от АТМ. Можете да я ползвате и когато батерията на телефона ви е изтощена, а искате да получите достъп до средствата ви в Pay by VIVACOM.