В Щатите iPhone X се разпродаде за 20 минути

Apple успя да разпродаде първоначалните количества iPhone X за минути след старта на предварителните заявки за новия флагман на компанията от Купертино в петък. В момента направилите предварителна поръчка получават съобщение, че ще се наложи да чакат между 5 и 6 седмици за своя iPhone X. Ситуацията е подобна и в останалите онлайн магазини на компанията. Явно солената цена на устройството, което се продава за 999 долара (1149 евро в Европа) за базовата версия не е отблъснала верните почитатели на марката. За бързото изчерпване на количествата вероятно са допринесли и производствените проблеми на Apple, които ограничиха сериозно количествата при старта на продажбите.

Препоръчани оферти

Аксесоари за:

По данни на Nikkei затрудненията в производствения процес са довели до намаление на наличните бройки с почти 50%. Бързото изкупуване на първата партида естествено доведе до бързото развитие на черна борса и куриозни случки в eBay, където се появиха оферти на цена 10 000 долара с доставка след 3 ноември, когато започват продажбите на телефона. Естествено за ентусиастите, които не са успели да направят онлайн поръчка, остава вариантът да се наредят на опашка пред магазин на Apple в края на седмицата, защото компанията е заделила бройки и за своите търговски обекти. Устройството се предлага и в България, но не знаем какви количества са заделени за нашата страна.

Източник: Vice News

 • И първите ънбоксинги са факт: https://www.youtube.com/watch?v=l0DoQYGZt8M
  npet
 • Каква ирония, нали? Първият IPhone наистина беше различен и много по-удобен от другите тогавашни смартфони. Заслужаваше си разликата. Сега вече не е така, но инерцията е огромна. А цената по-висока.
  tzincbg
 • След септември спряха от производство 4GB версията и намалиха 8GB на $399. Наистина субсидия от AT&T имаше, но беше интересно, че си се продаваше на тази цена и от магазините на Епъл, просто телефона беше заключен към оператора. Което пък лесно се решаваше :) По тогавашния курс на долара си смятах, че телефона ми струваше 550лв. А хората ми казаха, вземи си Нокиа, защото си даваш парите този измислен телефон :)
  board
 • А объркал съм се. Даже май е бил 499. Все едно, помня че АТТ субсидираше телефона тогава :) Иначе за цените в Ebay си нормален трик, който обаче само марки като Епъл могат да си позволят да прилагат и да им се получава :) За коледа ще го има навсякъде, зареден, прошнурован и т.н.
  kapron
 • Търсенето диктува пазара
  Vasil977
 • Сега прочетох новита по темата и ми стана смешно, как може до такава степен да се спекулира с цената... Има в ибей телефони по 5, 6 и 10000$. :D
  Ванката
 • [b]Модератор: [/b]Няма връзка с обсъжданата тема.
  muamamu1
 • [Quote]Хаха, фейсбука ми напомня, че точно преди 10 год. съм си купил първия айфон. И то за 200 долара, трябва да почерпя АТ&Т за обратната субсидия [/Quote] Мисля че се бъркаш за цената, първото айфонче струваше 399$. Поне аз дадох толкова за 8GB версията. Ех, бяха други времена и цени :|
  board
 • Типично изказване на фенче на безсмислено скъпата марка. За твое нещастие има достатъчно умни хора изкарващи много пари, които никога не биха ги вложили в това телефонче, защото уважават труда си и парите си. По-скоро краставичарите и такива като теб биха дали и повече от два бона, но въпрос на вкус, просто не обяснявай за хейтване, защото се излагаш. И все пак, ползвай го със здраве!
  PetarV
 • [Quote]...Искате телефончето но цената не ви устройва, ами променете си живота, стига ревахте. Балъците сте вие които продавате краставици на пазара за 450лв на месец и в джоба ви има китайска иновация "която по нищо не отстъпва на топ марките, ами даже е и по-добре" Никой няма да ви подкрепи в това твърдение с изключение на някой от вашето социално положение...[/Quote] Може и да сме балъци, но за разлика от някои, които като са в чужбина и подработват в техноверигите /което не е кой знае каква кариера/ и се смятат по-велики от другите, си стоим тук, но това е вече друг въпрос...
  KuKeR
 • Защо не отидеш да се изчукаш някъде.Цъка си фейсбука на тел. за два бона и вече е в небесата.Фетишизъм е вашето,зомбита.Я обясни какво прави една кила с телефона.Скрий се.
  gogulef
 • https://youtu.be/ZBAygHcM6Uk
  Vasil977
 • По друга тема вече коментирахме "топа" на "топа", колкото американските коли са топ, резултата е Детройт. Моят телефон като излезе, струваше над 1000 лв, и е смешно да определяш хората без да ги познаваш. За мен IOS като цяло е едно голямо дърво с гнили ябълки :P
  n1
 • [b]Модератор: [/b]Няма връзка с обсъжданата тема.
  feuer34
 • Хаха, фейсбука ми напомня, че точно преди 10 год. съм си купил първия айфон. И то за 200 долара, трябва да почерпя АТ&Т за обратната субсидия :)
  kapron
 • Някъде в по предните постове го написах това цената няма значение дори колкото е по скъп толкова повече ще се продава
  Vasil977
 • В Русия за 3 минути, на цена от около $1400 за 64 GB модел. https://lenta.ru/news/2017/10/27/iphonex/
  nikolay.
 • [b]Модератор: [/b]Системно нарушаване на правилата.
  n1
 • Нищо де, следващият ще е толкова :D
  torrentor