Външният вид на PlayStation 5 предизвика много шеги

Външният вид на PlayStation 5 предизвика много шеги

След чакане, което сякаш продължи цяла вечност, Sony ни показа как ще изглежда PlayStation 5, но напълно според очакванията външният вид на конзолата не беше посрещнат с единодушно одобрение.

На фона на утилитарния и дори скучен дизайн на Xbox Series PlayStation 5 има закачлив и нетрадиционен външен вид, което е достатъчно за крайно разделение в потребителските мнения.

Веднага след като компанията разкри как ще изглежда PS5, в интернет се появиха множество реакции, които в по-голямата си част са шеговити.

Някои от тях оприличават конзолата на кулата на Саурон от "Властелинът на пръстените", други я сравниха със Сето Кайба от Yu-Gi-Oh!, а трети трансформираха конзолата в доктор Дуфеншмърц от сериала "Финиъс и Фърб".

Появи се и картинка, която показа PS5 като покемона Shellder. С това обаче асоциациите с познати герои не спират, защото за някои характерната форма на конзолата може лесно да се превърне в патешка човка.

Други потребители се опитаха да направят PS5 с подръчни средства (рутер в бяла папка или между два листа хартия), а имаше и такива, които потърсиха прилика в предмети от ежедневието.

Няма съмнение, че PlayStation 5 изглежда необичайно, но пък Sony показва, че не се бои да експериментира с формата на конзолата. Освен това ни е подготвила и куп интересни игри.