По данни на Kantar Huawei бележи ръст в доставките на телефони през второто тримесечие

Компанията за пазарни анализи Kantar публикува интересни факти за развитието на пазара за смартфони през второто тримесечие на годината. Те показват, че Huawei е понесла първите негативни последици от отразяването в пресата на американските санкции, но въпреки това отчита по-добри резултати на годишна база. Дялът на компанията в големите пазари на Западна Европа е спадал с 1.9% на годишна база и с 9% през юни спрямо май. От това се възползват най-вече Samsung и Xiaomi.

Може да ви е интересно

От Kantar споделят, че част от собствениците на смартфони Huawei са отложили смяната на устройствата си до изясняване на ситуацията. Както вече стана ясно американските компнаии ще започнат да работят с Huawei в рамките на няколко седмици, така че положението вероянтно бързо ще се нормализира. Вече писахме, че след облекчаването на санкциите анализатори очакват Huawei да завърши годината с рекорден брой доставени телефони.

Според данните на Kantar китайската компания се радва на по-високи резултати на домашния си пазар, което компенсира спада в международен план. В Китай комбинираният дял на Huawei и Honor през второто тримесечие достига 46.1%. Интересни са данните и от САЩ, където Motorola е с пазарен дял от 8.1% благодарение на високия интерес към моделите Motorola E5 Play и G6 Plus. Най-продаваният телефон в страната е Apple iPhone XR, следван от iPhone 8 и iPhone XS Max. Челната петица се допълва от Samsung Galaxy S10+ и Galaxy S10.

Източник: Kantar

  • От същата статия: the data shows Huawei faces potential danger for the future of its smartphones. Quarter on Quarter Huawei share is down -1.9% pts in EU5 and most tellingly, June vs. May 2019 share, is down -9.0% pts И 46% са за "Urban China", а не Китай.

    Леки подробности ;)
    npet
  • ,
    npet