Вече можете да изтеглите iOS 14.3 с важни подобрения за iPhone 12 Pro/12 Pro Max

Вече можете да изтеглите iOS 14.3 с важни подобрения за iPhone 12 Pro/12 Pro Max

Apple започна разпространението на iOS 14.3, която носи много подобрения, а освен това активира възможността за снимане в ProRAW за моделите iPhone 12 Pro и 12 Pro Max. Телефоните на компанията и досега можеха да заснемат RAW за разширени възможности при последващо редактиране на кадрите, но ProRAW включва и ползите от алгоритмите за изчислителна фотография на Apple като потискане на шума и многокадрова експозиция.

Компанията предупреждава, че при активиране на ProRAW всяка снимка е с големина около 25МВ. Засега този формат се поддържа само от iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max, а включването му става през настройките в менюто Formats в секцията Camera. Камерата получава още опция за снимане при 25 fps, както и възможност за огледално обръщане на снимките от предната камера в iPhone 6s и по-нови модели.

iOS 14.3 включва още поправка на бъг, който спираше показването на нотификации за входящи съобщения. Ъпдейтът улеснява промяната на иконите на приложенията, а освен това носи и малки промени в приложението Apple TV. Добавена е поддръжка за новата фитнес услуга Fitness+, както и за слушалките AirPods Max, а в браузъра Safari е включена търсачката Ecosia.

Източник: 9to5mac