Verizon може да се откаже от сделката за покупка на Yahoo

Verizon може да се откаже от сделката за покупка на Yahoo

По-рано през годината стана ясно, че Verizon е постигнала споразумение за покупката на Yahoo за 4,8 милиарда долара, но през последвалите месеци наяве излезе информация за два сериозни пробива в сигурността на интернет компанията, които са засегнали милиони от нейните потребители. През септември се разбра, че през 2014 година хакерска атака е компрометирала около 500 милиона акаунта, а компанията обяви, че нападението е било финансирано от неустановена държава. Преди дни Yahoo сподели детайли за друга атака, която се е провела през 2013 година и при нея са били засегнати 1 милиарда акаунта.

Това явно е достатъчно основателна причина за Verizon да поиска сериозно намаление в сумата, която трябва да плати за Yahoo, или дори напълно да се откаже от сделката. Това става ясно от информация на Bloomberg, която разкрива, че телекомуникационният оператор е сформирал специален екип, който да проучи опциите за осъществяване на някоя от тези възможности. Твърди се, че този отдел работи напълно самостоятелно от групата под ръководството на шефа на AOL Тим Армстронг, която обмисля начините за интегриране на Yahoo в структурата на Verizon.

Телекомът още не е коментирал публично дали има промяна в отношението му към сделката, но посочва, че ще оцени ситуацията с напредването на разследването на Yahoo. Според Bloomberg, Verizon иска да се увери, че няма да носи правна отговорност за хаковете, и че цел на всички потенциални бъдещи съдебни искове ще бъде Yahoo, а не тя. Междувременно в разследването на атаките са се включили и експертите на ФБР, което е логично, предвид на участието в тях на чужда държава.

Източник: Bloomberg

  • Приятелю май четеш през редовете : The Federal Bureau of Investigation is probing the Yahoo hack, Josh Earnest, White House spokesman said Thursday. He noted the FBI had said it was looking into the previous breach as well. И също така да ти споделя,че ЦРУ се занимава с разузнаване.ФБР е агенцията,която се занимава с контраразузнаване на територията на САЩ.Прочети малко и тогава давай категорични становища кой и къде има право да действа.Федерални престъпления извършени на територията на САЩ се разледват от ФБР,било то и такива в които има намеса на чужда държава.
    Johnniie
  • Цъкнах и прочетох и никъде не пише, че ФБР ще се занимава с разследвания в други държави... То и няма как да го пише - това щеше да го разбереш, ако беше прочел предишния ми пост.
    TRG
  • Ако беше цъкнал на източника "Bloomerg" щеше да видиш, че пише ФБР
    nikolaybul