Видео на Samsung Galaxy S10+ в действие

Търговецът на мобилни аксесоари Mobile Fun ни осигурява поглед в аванс към Samsung Galaxy S10+ чрез кратко видео на устройството. То показва телефона в работещо състояние, но освен това разкрива нещо интересно за него, което потвърждава досегашните слухове - ултразвуковият сензор за отпечатъци в дисплея не работи добре с екранни протектори. Или поне с част от тях. Във видеото виждаме, че голямото устройство има протектор с голям отвор в долната част на екрана, който определено не може да остане незабелязан. 

Допълнителен овален отвор има и за двойната селфи камера. Предстои да разберем дали всички екранни протектори ще трябва да са с отвор, за да са съвместими с Galaxy S10 и S10+, но поне при S10e това не стои на дневен ред, защото устройството има класически сензор за отпечатъци върху дясната страна. Това не е проблем при актуалните оптични сензори за отпечатъци като този в Huawei Mate 20 Pro например. Междувременно Mobile Fun публикува и видео с няколко оригинални калъфа за Galaxy S10, S10+ и S10e.

Ново

Според източник от Китай видеото не показва оригинален екранен протектор на Samsung, а тестов модел на друг производител на аксесоари. Заради проблеми с работата на сензора той е трябвало да остави отвор за него. Засега все още не знаем как ще изглеждат оригиналните протектори на Samsung.