Видео сравнява двете версии на Samsung Galaxy S4, разликата е малка

Видео сравнява двете версии на Samsung Galaxy S4, разликата е малка
Samsung има навика да пуска един и същ телефон с различни чипсети и за компанията това е начин да достави съответния модел навреме и в големи количества в целия свят. Същото се повтори и при Galaxy S4, който се предлага в два варианта - един с процесор Qualcomm Snapdragon 600 и друг с Exynos 5 Octa. От сайта Pocketnow имат на разположение и двата варианта и са приготвили кратко видео, което показва какви са различията в производителността на двата телефона. Накратко, вариантът с Exynos 5 Octa се оказва малко по-бърз, а освен това успява да спести и малко повече енергия, така че разликата между двете версии е пренебрежимо малка.

Препоръчани оферти


Втора употреба с гаранция

  • Голямо чудо стана с прословутите процесори. Дали единия е по силен и с колко? Още малко и всичко това ще е история. Като пуснат новия Snapdragon 800 в производство скоро и след няколко месеца го сложат в някои нови модели ще погребе тези двата и ние пак ще си сменяме телефоните с по мощен дето за ежедневната работа няма да служи освен за игри.
    geornnn
  • Добре, моя грешка, хора сме грешим.:D
    Ванката
  • Offtopic: [Quote]п.с. И щях да забравя ако не греша \"Amazon\" = Амейзън нарича се транскрипция:D [/Quote] Ама твоята е грешна :D Натисни на говорителчето долу - http://translate.google.com/#en/en/Amazon.com
    fintaraBG
  • [Quote]Разликата е пренебрежимо малка, за да си заслужава усилията, особено при еднаква цена, [B]разбирам да бе по-евтина Octa[/B], ама не е. Предполагам, че и custom поддръжката на другия ще е по-добра[/Quote] Искаш по-новия процесор да е по-евтин не разбрах? [Quote]особенно при еднаква цена[/Quote] Особенно при еднаква цена по-добре Окта.;) Той и Нексуса ми е със същия дърт процесор Снапдрагон 600 ама струва 700лв, вече 650лв!:D Custom подръжката не ме интересува поне в началото, не искам да го е*авам със знайни и незнайни ромове, вече умряха две С4-ки вчера в андроид форума, при това от стокови! Официални ъпдейти със сигурност, ще си идват все пак това е Самсунг.
    Ванката
  • [Quote] но ще го имам черен с Окта.[/Quote] И аз исках черен с Окта, ама се примирих и само на черен. :) Нещо много ме сърбяха ръчичките да го взема веднага. Ако наистина Октата се окаже осезаемо по-добър, по нататък направо може да го сменя с 64GB Окта.
    board
  • Амейзън? Какво е това? :D Разликата е пренебрежимо малка, за да си заслужава усилията, особено при еднаква цена, разбирам да бе по-евтина Octa, ама не е. Предполагам, че и custom поддръжката на другия ще е по-добра, а този Octa е доста нов откъм технология, та лично не бих рискувал, може би след няколко месеца, към края на годината, но сега не виждам смисъл да се хвърлям на него, при положение, че отзиви почти няма, а дори и да има - малко е времето, за да има по-крайни заключения.
    SeeKnDestroY
  • В момента има само в eBay, даже съм направил тема в Андроид форума по повод този въпрос. В Амазон ми казаха, че ще се появят до месец и ми казаха също така, че е по добре от там защото гаранцията е валидна. [Quote]Но всеки сам си преценява де[/Quote] @board, така или иначе не бързам, първо трябва да си продам Нексуса (не остисках):D и тогава вече, ще видим, как ще го направя, но ще го имам черен с Окта.:)
    Ванката
  • И аз се чудих за Octa, но после се замислих, че ще трябва да се занимавам повече да го внеса, да изчакам известно време, ще ми струва повече и няма да имам реална гаранция(успех с тази международна). Освен това в 90% от продадените телефони, както и най-ключовите пазари ще са със снапдрагон и нищо чудно ъпдейтите да пристигат първо за него. А и след като нашите оператори го пуснаха успоредно със световната премиера, аз бързо взех решението. Но всеки сам си преценява де.
    board
  • Ако под Амейзън имаш предвид Амазон - може ли линк? Не намирам октата на същите пари (че дори и по-евтина) никъде...
    fintaraBG
  • Имаш една година международна гаранция. На мен ми е достатъчна, така или иначе започнах нещо да сменям много често телефоните. Дори с доставка през Амейзън ти идва леко по-евтино от колкото през нашите търговци. Не се занимавам по принцип да купувам такива неща от чужбина, но защо да ме правят на балама и да ми дават телефон с дърт процесор за същите пари, като с Окта?
    Ванката
  • с такава малка разлика за мен не си струват усилията по внос на телефона, който вероятно ще е и без българска гаранция.
    chilko
  • [Quote]Накратко, [B]вариантът с Exynos 5 Octa се оказва малко по-бърз, а освен това успява да спести и малко повече енергия[/B], така че разликата между двете версии е пренебрежимо малка.[/Quote] А, ми то нищо не е това, само където парите и за двата варианта са едни и същи! Ми що пък да не си го поръчам с Окта?:D
    Ванката