Visionox показа навиващ се дисплей за смартфони

Visionox показа навиващ се дисплей за смартфони

Въпреки високите цени на първите смартфони със сгъваеми екрани този тип продукти несъмнено предизвикват интерес от страна на потребителите. С появата на повече производители и устройства очакванията са, че този тип продукти ще поевтинеят значително през идните години, което ще ги направи много по-масови.

За това подсказват и прототипи от компанията Visionox, която ги демонстрира на специализирано изложение в Китай. Там бяха показани няколко интересни решения като смартфон с вертикално сгъване и навиващ се OLED панел, които могат да се появят в завършени устройства през идните една или две години. Ако не сте запознати с Visionox, това е компанията, която произвежда екраните за Xiaomi Mi Mix Alpha.

Използваният в устройството с вертикално сгъване панел е изработен по технологията AMOLED и предлага диагонал 6.47 инча и on-cell сензорна технология. От компанията отбелязват, че при финализиране на технологията в конкретната форма няма да има луфт в средата при затваряне на смартфона.

Другият интересен продукт – навиващият се дисплей, засега е по-далече от реализация, като в случая беше демонстриран само дисплей без поддържаща конструкция. Панелът се навива на руло с радиус от 7 милиметра и също разполага с on-cell технология, a освен това е напълно ламиниран.

Източници: Ithome (1), (2)

Оферти на деня