Visionox показа навиващ се дисплей за смартфони

Въпреки високите цени на първите смартфони със сгъваеми екрани този тип продукти несъмнено предизвикват интерес от страна на потребителите. С появата на повече производители и устройства очакванията са, че този тип продукти ще поевтинеят значително през идните години, което ще ги направи много по-масови.

За това подсказват и прототипи от компанията Visionox, която ги демонстрира на специализирано изложение в Китай. Там бяха показани няколко интересни решения като смартфон с вертикално сгъване и навиващ се OLED панел, които могат да се появят в завършени устройства през идните една или две години. Ако не сте запознати с Visionox, това е компанията, която произвежда екраните за Xiaomi Mi Mix Alpha.

Използваният в устройството с вертикално сгъване панел е изработен по технологията AMOLED и предлага диагонал 6.47 инча и on-cell сензорна технология. От компанията отбелязват, че при финализиране на технологията в конкретната форма няма да има луфт в средата при затваряне на смартфона.

Другият интересен продукт – навиващият се дисплей, засега е по-далече от реализация, като в случая беше демонстриран само дисплей без поддържаща конструкция. Панелът се навива на руло с радиус от 7 милиметра и също разполага с on-cell технология, a освен това е напълно ламиниран.

Източници: Ithome (1), (2)